Huawei Mate 10 Pro: druhý nejlepší smartphone pro pořizování fotografií

Huawei Mate 10 Pro: druhý nejlepší smartphone pro pořizování fotografií
2017-10-28T09:10:53+02:00
• 28. 10. 2017

Huawei Mate 10 Pro je bezesporu skvělý smartphone pro nadšené fotografy. Nabízí totiž duální fotoaparát, jenž byl vyvinut ve spolupráci se společností Leica. Fotoaparát kombinuje 12 Mp RGB čip s černobílým snímačem 20 Mp. I díky této technologii zadní kamera dosáhla celkového skóre 97 bodů, a to u DxOMark Mobile. Huawei Mate 10 Pro je tak současně druhé nejlepší zařízení, které kdy kolegové z DxOMark testovali. Na přední příčku mu chybí pouze jediný bod, které obsadil Google Pixel 2.

Specifikace fotoaparátů:

  • Dual-cam s monochromatickým snímačem RGB a 20Mp s rozlišením 12 megapixelů.
  • Dvojité objektivy s clonou f / 1.6 a optickou Leica.
  • 2x bezztrátový zoom.
  • Detekce fází a laserové autofokusy.
  • Dvoubarevný LED blesk.
  • Video 2160p při 30 snímcích za sekundu (4k) / 1080p při 30 a 60 snímcích za sekundu.

Huawei Mate 10 Pro: Shrnutí testu

Huawei Mate 10 Pro vyniká hlavně svým fotoaparátem, neboť dosahuje fenomenálního skóre fotografií o hodnotě 100 bodů, stejným počtem bodů dosáhl také konkurenční Samsung Galaxy Note 8. Huawei disponuje silnými stránkami, mezi které patří dobrá expozice, velmi dobrý režim s širokou clonou a vynikající výkon autofokusu.

Huawei Mate 10 Pro je velmi dobrý pomocník při vytváření videa, v této kategorii dosáhl skóre 91 bodů. Automatické zaostřování videa je rychlé a přesné, s dobrými možnostmi sledování a obecně nízkou úrovní šumu.

Huawei Mate 10 Pro: Jasné světlo

Při fotografování venku nebo při jasném světle poskytuje Huawei Mate 10 Pro obecně dobrou cílovou expozici, a to i v náročných scénách s vysokým kontrastem, kde jsou zachovány i stínové a zvýrazněné detaily. Příležitostná nestabilita expozice je někdy znatelná, a to zejména na po sobě následujících snímcích v náročném prostředí.

Vyvážení bílé je obecně přesné a velmi konzistentní. Mírný teplý odlitek je viditelný především na venkovních snímcích, což ocení především profesionální fotografové. Ovšem i zde se nachází menší poruchy barevného vykreslování, které mohou vést k nadměrnému sytému podání určité barvy, zvláště červené, což se projeví hlavně nádechem malých skvrn. Textury a detaily jsou však vynikající, a to hlavně při jasném světle.

Huawei Mate 10 Pro: Slabé světlo a blesk

Expozice ve vnitřních i velmi slabých světelných podmínkách jsou na vynikající úrovni, a to i s velmi použitelnými expozicemi 20, 10, 5 a 1 Lux. Huawei Mate 10 Pro také zobrazuje široký dynamický rozsah ve vnitřních fotografiích, přičemž portrét s podsvíceným oknem zobrazuje hezké detaily jak pro tmavší portrétní předmět, tak i pro jasnější pozadí.

(vlevo) Huawei Mate 10 Pro 2x zoom (uprostřed) iPhone 8 Plus 2x zoom (vpravo) Google Pixel 2 2x zoom

Celkové výsledky blesku na modelu Mate 10 Pro jsou vynikající a poskytují pěkné expozice s přesným vyvážením bílé barvy a barevným vykreslením, stejně jako dobré zachování detailů. Výkon blesku je ve svém rámečku dobře vycentrovaný, což zajišťuje i příjemné osvětlení v rozích. Při použití blesku ve velmi slabých světelných podmínkách je v oblastech stínu vidět určitý jas, ovšem celkové vyvážení bílé, vykreslení barev a zachování detailů zůstávají na dobré kvalitě. Dvoutónový LED bleskový modul Mate 10 Pro poskytuje dobré pokrytí záběrů, příjemné expozice a pěknou barvu v bleskových i smíšených světelných snímcích.

Zdroj: dxomark.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat