HOMTOM představil S8, S9 Plus a S7 – přesně v tomhle pořadí

HOMTOM představil S8, S9 Plus a S7 – přesně v tomhle pořadí
2017-10-29T10:29:05+02:00
• 29. 10. 2017

Homtom je méně známá čínská značka, která produkuje levnější telefon s poměrně dobrými specifikacemi a celkově nižší cenou než konkurence. Avšak nízká cena se musí někde projevit. U současného hlavního modelu S9 Plus se nedostatek projevil v hmotnosti. Ta se vyšplhala na 207 gramů, zatímco například Samsung Galaxy Note 8 při skoro stejných rozměrech váží o 12 gramů méně. Nic to ale nemění na tom, že telefon samotný nabízí za cenu 3500 Kč velice dobrý hardware. Za stejnou cenu pořídíte i model S8, který velice připomíná Samsung Galaxy S8. Nedávno se objevil i model S7, který je však kvalitativně na tom hůře.

Zvláštní pojmenování telefonů od čínských výrobců

Homtom před dvěma měsíci představil model S8, kterým vzhledově okopíroval Samsung Galaxy S8. Telefon nabízí 5,7″ displej a představuje tzv. falešný bezrámečkový telefon. Na promo snímcích telefon sice vypadá, že je zde minimum rámečku a displej je prakticky po celé ploše, avšak použitelné plochy na přední straně je pouze 76 %. Telefon je k dispozici se slabším procesorem MediaTek MT6750T, který je osmijádrový a je taktovaný na 1,5 GHz. K tomu je ještě přidáno 4 GB operační paměti. Na zadní straně je navíc přidána duální kamera s 13 a 5 MPx. Cena telefonu je zmíněných 3500 Kč.

O měsíc později, po představení modelu S8, byl v září představen jeho nástupce S9 Plus. Ani ne měsíc po představení jednoho modelu byl představen další, který má navíc zvláštní pojmenování. Standardně by měl následovat model S9, ale rovnou následuje model S9 Plus. Pozoruhodné však je, že po modelech S8 a S9 Plus přichází model S7. Prvně se podívejme na model S9 Plus. Ten spíše, než aby vystřídal srpnový model S8, tak se spíše postavil po jeho boku a nabízí trošku jiný design podobný Xiaomi Mi Mix 2. Avšak se slavným bezrámečkovým telefonem se ani zde nesetkáte. Použitelná přední plocha činí pouze 78 %, což je o dvě procenta více než u modelu S8.

U modelu S9 Plus je menší problém ve váze zařízení a v jeho celkové velikosti. Se šestipalcovým displejem dosáhl obdobných rozměrů jako Samsung Galaxy Note 8, a tak se může některým osobám hůře držet ve dlani. Navíc jeho váha překonala 200g hranici, a tak jeho přítomnost v kapse určitě pocítíte. Parametrově nabízí stejný SoC jako model S8, hlavní rozdíl je v kapacitě baterie, která má 4050 mAh, což je o 650 mAh více než u S8. Cenovka je stejná jako u předešlého modelu, tedy 3500 Kč.

Nejnovější a zároveň nejslabší

Před necelými dvěma týdny Homtom uvedl na trh další model, tentokrát S7. Ten však následoval po modelech S8 a S9 Plus, což je velice zajímavá číselná posloupnost. Homtom S7 ještě nevstoupil do předprodeje a není ani moc o co stát. Přichází se 3 GB RAM spolu s procesorem MediaTek MT6737 taktovaným na 1,3 GHz. Displej je 5,5″, zařízení má však baterii o kapacitě pouhých 2900 mAh. Měl by nabízet duální kameru, avšak hlavní snímač má mít jen 8 MPx. I přes své menší rozměry by měl vážit přes 200g, což není přívětivá zpráva. Lepší je však již cena, Homtom S7 by se měl prodávat za cenu okolo 2000 Kč.

Zdroje: kimovil.com, kimovil.com, kimovil.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat