Google Fotky podporují „Živé fotografie“

Google Fotky podporují „Živé fotografie“
2017-10-21T12:49:32+02:00
• 21. 10. 2017
2

Před několika lety představil Apple „Živé fotografie“. To znamená, že kamera telefonu zachytí krátké video, které se začne nahrávat těsně před zmáčknutím a těsně po zmáčknutí spouště.  Výsledkem je fotka, která se tváří jako klasická, živou se stane až po přidržení prstu na displeji. Tato novinka se hodí k zachycení rodinných momentů, domácích mazlíčků nebo nečekaných situací.

Určitou dobu byly živé fotografie dostupné pouze u telefonů značky Apple. Pokud jste je chtěli sdílet, mohli jste tak pouze za pomoci jiného iPhonu. V opačném případě se jednalo o běžné fotky. Vedle toho je podporovaly i sociální sítě jako například Facebook, „živými“ ale byly jen pro iOS zařízení. Některé aplikace nabízely alternativu v podobě GIF obrázků, nebo krátkých videí. Efektu živých fotografií se ale nepřiblížily.

Ukládat můžete fotky i z iPhone

S příchodem nových Pixelů představil Google i „Motion Photos“ (Pohyblivé fotky), které jsou stejné jako u Apple. Novinka byla představena pro Pixel 2 a Pixel 2 XL, najít ji ale můžeme třeba i u telefonů značky Honor. Zároveň nově podporují pohyblivé fotografie i Google Fotky. A to ať už se jedná o fotografie pořízené pomocí iPhone či Pixel telefonů.

Jestliže tedy vlastníte iPhone a používáte Google Fotky jako cloudové úložiště, vaše Živé fotky budou nyní viditelné i na Android zařízeních, a dokonce i na počítačové verzi photos.google.com. To samé platí pro Pohyblivé fotky pořízené Pixel telefonem. Jakmile jsou uloženy na Google Fotky, můžete je sdílet s kýmkoli.

Po nahrání živé fotografie na Google Fotky z mého Honoru 8, který živé fotografie podporuje od poslední aktualizace, se mi nepodařily v aplikaci přehrát. Stejný problém jsem měl i při pokusu o přehrání ve webové verzi úložiště.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Je mi 22 let a studuji Tělovýchovu+žurnalistiku v Olomouci. Mezi mé největší koníčky patří sport. Především ale fotbal a posilování. Rád jezdím na kole, plavu a běhám, baví mě i zimní sporty jako lyžování a hokej. Rovněž se zajímám o zdravý životní styl. Pochopitelně se zajímám i mobilní telefony.

Komentáře

Tak tohle drahnou dobu umí i Lumie… I Onedrive.

Martin Suský

21. 10. 2017, 17:44

A co Samsung Galaxy S8? Ten má Fotografie pohybu. Taky se budou nahrávat do Fotek Google?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat