Apple odkoupil společnost PowerbyProxi zabývající se výrobou bezdrátových nabíječek

Apple odkoupil společnost PowerbyProxi zabývající se výrobou bezdrátových nabíječek
2017-10-30T11:10:58+02:00
• 30. 10. 2017

Apple před několika okamžiky získal velmi známou firmu zabývající se výrobou bezdrátových nabíječek s názvem PowerbyProxi. Americká společnost sídlící v Cupertinu jej odkoupila za neuvěřitelnou částku, což potvrdila i zpravodajská stránku stuff.co.nz z Nového Zélandu.

Firma PowerbyProxi byla založena před deseti lety, tedy v roce 2007. Hlavním představitelem společnosti není nikdo jiný než podnikatel Fady Mishriki z University of Auckland. PowerbyProxi se již několik let zabývá malými standardními Qi moduly, které umožňují bezdrátový přenos do větších zařízení, jako jsou roboti, drony a zdravotnické zařízení. Společnost Apple svou akvizici potvrdila, avšak, jak tomu bývá zvykem, nikdy není zřejmé, zda už proběhla, či ne.

Apple, ve svém prohlášení předního viceprezidenta hardwarového inženýřství Dana Riccio, sděluje, že „nový tým bude skvělým přírůstkem, protože Apple pracuje na vytvoření bezdrátové budoucnosti“.

S představením iPhonu 8, iPhonu X a Apple Watch Series 3 cupertinská společnost představila také svou vizi v podobě zjednodušeného nabíjení, která je postavena na průmyslovém standardu Qi. Bezdrátové nabíjení alespoň z části odůvodňuje odstranění konektoru pro sluchátka a velké investice do Bluetooth příslušenství.

Apple a jeho vlastní bezdrátová nabíječka

Apple velmi brzy plánuje na trh přinést svou bezdrátovou nabíjecí stanici, kde bude možné dobíjet hned tři zařízení zároveň. Stanice nese název AirPower, který současně nabíjí iPhone, Apple Watch a AirPods. Není prozatím jasné, co si od této akvizice Apple slibuje. Společnost z Nového Zélandu však dělá bezdrátové nabíjecí moduly, které jsou schopné přenášet 100 wattů energie, což naznačuje, že Apple by mohl tyto technologie integrovat do svých bezdrátových nabíječek.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat