Ulefone představil další obrněný telefon Armor 2

Ulefone představil další obrněný telefon Armor 2
2017-09-07T10:15:19+02:00
• 7. 9. 2017

Ulefone je čínský výrobce mobilních telefonů s poměrně nízkou cenovkou. Kromě běžných smartphonů začal dělat i odolné chytré telefony. Doposud to však v oblasti odolných telefonů a odolných chytrých telefonů nebylo nijak růžové. Mobilní telefony zvládaly základní funkce, jelikož měly proprietární systémy a bezdotykový displej. Teprve nedávno se mobilní výrobci zaměřili na komplexní odolnost chytrých telefonů. Avšak při udržení přijatelné ceny nabídli zákazníkovi sice odolný telefon, ale specifikacemi pomalý telefon. Pokud měl telefon splňovat nároky jak na výkon, tak odolnost, byla cena příliš vysoká. Ulefone však přinesl na trh s telefony cenově dostupný kus Armor 2, který splňuje požadavky jak na odolnost, tak na výkon.

Ulefone Armor 2

Nálož 6 GB operační paměti a nerozbitné tělo

Po parametrové stránce je Ulefone na tom více než dobře. Nabízí procesor střední třídy MediaTek Helio P25, ten je podporován 6 GB operační paměti. Procesor je tvořen čtyřmi Cortex A53 taktovanými na 2,6 GHz a dalšími čtyřmi A53 taktovanými na nižší hodnotu 1,4 GHz. Jelikož se jedná o průměrný SoC, je výsledek v Antutu benchmarkovém testu přes 60 tisíc bodů. Grafický čip je ARM Mali-T880 MP2. Systém je skoro čistý Android 7.0, kde jsou jen menší úpravy od výrobce. Interní paměť má 64 GB a navíc je rozšiřitelná o dalších 256 GB pomocí SD karty.

Zařízení je vhodné pro všechny možné náročné podmínky. Jelikož je tělo kombinací plastu, kovu a gumy, tak je vysoce odolné. Navíc má certifikaci IP68, a nevadí mu tedy ani ponoření do vody do hloubky jednoho metru na dobu jedné hodiny. Tělo je navíc prachu a nárazu odolné, tedy se nemusíte bát, že když mám mobil spadne, nebo se zašpiní pískem či bahnem, že by se mu něco stalo. Telefon by měl tyto nepříjemnosti vydržet. Zadní kryt je odšroubovatelný, a to za pomocí šroubováčku, který je součástí balení.

Celkem neobvyklou funkcí u čínských telefonů je přítomnost NFC čipu, díky kterému můžete otevírat například své domovní dveře, nebo platiti v obchodě. Telefon má na svém boku kovová tlačítka, z nichž jedno má nápis „SOS“. To slouží k přivolání rychlé pomoci, když jste například na náročné túře v horách, a právě při sobě máte tento obrněný odolný telefon. Kapacita baterie je též poměrně zajímavá, má 4700 mAh a nabíjí se pomocí rychlonabíječky s 9V/2A přes USB-C kabel. Cena zařízení se pohybuje kolem 6000 Kč.

Zdroje: gizchina.com, kimovil.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat