Na trh přichází 6″ bezrámečkový UmiDigi S2 / S2 Pro

Na trh přichází 6″ bezrámečkový UmiDigi S2 / S2 Pro
2017-09-11T07:30:44+02:00
• 11. 9. 2017

UmiDigi, poměrně nový čínský výrobce, představil na veletrhu IFA 2017 v Berlíně nový smartphone S2 a S2 Pro, který se snaží být kopií nového Samsungu Galaxy S8. Výkonnostně však na něj nestačí ani v nejmenším. I tak ale nabízí dostatečný výkon a více než přijatelnou cenu.

UmiDigi S2 Pro

Střední třída v plné kráse

UmiDigi je jako mnoho menších čínských firem chrličem velikého počtu smartphonů za během jednoho roku. Letos už je to desátý a jedenáctý model. UmiDigi tak rádo zapomíná na aktualizaci softwaru, a to nejen u starších modelů. Avšak firma se drží jednoho zajímavého principu: do telefonu dáme to nejlepší a zároveň cenově dostupné. A z této kombinace nám vychází UmiDigi S2 a S2 Pro, oba se šestipalcovým, skoro zcela bezrámečkovým displejem, který je navíc krytý tvrzeným sklem Gorilla Glass 4 a disponuje jen minimálním čelem a bradou. Verze bez přídomku Pro nabízí 4 GB RAM a loňský procesor MediaTek Helio P20 a verze s přídomkem Pro nabízí 6 GB RAM a letošní procesor MediaTek Helio P25.

UmiDigi S2 Pro a Samsung Galaxy S8

Jde o o procesory střední třídy, které svým výkonem dosahů v benchmarkovém testu Antutu maximálně 60 tisíc bodů při novější verzi chipu. Konkurence ve výkonu k letošním, ba ani k loňským vlajkovým lodím se nekoná. Avšak celková výbava je slušná a použitelná. Při takových specifikacích byste neměli zaznamenávat žádné zasekávání systému, vše by mělo být plynulé a dostatečně rychlé. Baterie telefonu by měla při kapacitě 5100 mAh vydržet až dva dny, ale při šestipalcové úhlopříčce to nebude zcela reálné. S2 a S2 Pro jsou telefony s kovovým tělem, které na svých zádech skrývá duální fotoaparát od SONY s názvem IMX258, čočky senzoru jsou 13MPx a 5Mpx. Interní úložiště nabídne 64 GB. Za zmínku ještě stojí USB kabel typu C. S větší velikostí a velkokapacitní baterií se pojí i vyšší hmotnost, která má bez obalu 186 g. Výhodou je však cena, ta nepřekračuje hranici 5000 Kč. Jde však o předprodejní cenu a v říjnu půjde cena nahoru. Oficiální prodej začíná 18. září, zákazníkům však bude pravděpodobně rozesílán začátkem října.

 

UmiDigi S2

Zdroje: ,

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat