Sony na veletrhu IFA – chytrá domácnost je také v kurzu

Sony na veletrhu IFA – chytrá domácnost je také v kurzu
2017-08-31T18:44:08+02:00
• 1. 9. 2017

Na tiskové konferenci Sony, která se konala dnes, tedy 31. srpna, před oficiálním zahájením veletrhu IFA, představil Shigeru Kumekawa, prezident Sony Europe, nejnovější audio produkty společnosti. 

Při této příležitosti prohlásil několik důležitých slov:

„Tím, že nadále přinášíme revoluční produkty, které rezonují na hluboké emocionální rovině, představuje Sony „posledních pár milimetrů“ mezi našimi zákazníky a zážitky, po kterých touží. Naší činností v oblasti elektroniky dosahujeme tady v Evropě stálý růst zisku díky tomu, že se soustředíme na trh s vysokou přidanou hodnotou, a naše pozice je dobrá pro zbytek roku 2017 i dále.

Audio & TV/Chytrá domácnost

Sony představilo svoje nejnovější modely bezdrátových Hi-Res stereo sluchátek s funkcí rušení šumu, které navazují na MDR-1000X, model představený s velkým úspěchem na veletrhu IFA 2016. Na trh budou uvedeny tři nové typy sluchátek: model přes hlavu WH-1000XM2, model za krk WI-1000X, a skutečně bezdrátový WF-1000X.

Společnost Sony dále oznámila uvedení svého nového 77palcového televizoru 4K OLED BRAVIA série A1 na evropský trh. Ten má podle všeho přinést průlomový vizuální zážitek, a to díky unikátnímu 4K HDR procesoru X1 Extreme stejně jako technologii akustického povrchu Acoustic Surface, která televizní displej rozechvívá a umožňuje, aby zvuk vystupoval přímo z něj.

Sony na svém stánku uvedla 4K HDR a také velmi slušně vybavenou sérii X1 4K LCD BRAVIA XE94/XE93 společně s PlayStation 4 PRO a dalšími produkty 4K HDR. Dále bylo k vidění LF-S50G, první bezdrátový reproduktor s nativně podporovaným Google Assistant, který se dostane na trh v USA, VB, Německu, Francii a v dalších zemích.

4K projektory pro domácí kina

Společnost Sony rozšiřuje svoji řadu projektorů pro domácí kina s možností 4K HDR a uvedla na trh tři nové modely, které využívají její unikátní nativní 4K SXRD panely. Kompaktní design VPL-VW760ES je vybaven vestavěným laserovým zdrojem světla, jenž má za úkol reprodukovat věrný, vysoce kontrastní obraz.

Na trh byly uvedeny také VPL-VW360ES s funkcí nastavitelné kvality obrazu, díky níž se přizpůsobí různým typům sledovaného obsahu, a model VPL-VW260ES s dobrým poměrem výkon/cena.

Seed Acceleration Program

Sony představilo několik produktů a služeb svého programu Seed Acceleration Program (SAP), jako například platformu toio toy nebo chytrá řešení pro kancelář Nimway, první dílo, s nímž přichází SAP Europe.

Nimway používá technologii pro zjišťování polohy uvnitř budov a umožňuje uživatelům předem registrovaných chytrých telefonů s Bluetooth rychle zjistit místo jejich další schůzky jednoduše tím, že přijdou k displeji umístěném na patře se zasedacími místnostmi.

Uživatelé také pomocí aplikace na svém chytrém telefonu uvidí, zda jsou některé zasedací místnosti volné, a kde se právě nacházejí jejich spolupracovníci. V budoucnu bude tato služba, která zvyšuje provozní efektivitu a produktivitu zaměstnanců, nabízena v Evropě.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat