Nokia 8 se ukázala s Androidem 8 Oreo

Nokia 8 se ukázala s Androidem 8 Oreo
2017-09-19T08:30:49+02:00
• 19. 9. 2017

HMD obnovilo značku Nokia a tu se snaží zviditelnit zvláště tím, že ve svých zařízeních používá prakticky čistý Android, který jim umožňuje rychlejší aktualizace systému. Vlajková loď obnovené značky Nokia se objevila na snímcích s nejnovější verzí Android 8 Oreo.

Nokia 8 Android 8

Dolaďují se detaily

Nokia 8 se možná stane prvním telefonem se stabilní aktualizací na Android Oreo. Do výčtu samozřejmě nepočítáme samotné zařízení od Googlu. Informaci o aktualizaci přinesl na svém twitterovém účtu šéf společnosti HMD Juho Sarvikas, který text doplnil tvrzením, že systém pěkně zraje a že bude vypuštěn do světa, až bude perfektní. Další novinky prý přijdou brzy. Fotografie Nokie 8 byla pořízena v jednom dubajském mrakodrapu, kde sídlí šéf společnosti HMD.

Aktualizace má necelých 1300 MB, stále však jde o betu. Pokud se podaří HMD vychytat všechny nedostatky co nejdříve, může předběhnout i firmu OnePlus, která se svým modelem 5 již nějakou dobu verzi Android Oreo testuje též v beta verzi. Konkurence v Číně má však u OnePlus 5 více práce na předělávání systému než čistější Nokia od HMD.

Zdroje: twitter.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat