Na fotografiích byl spatřen model ukončeného projektu NVIDIA Shield Portable 2

Na fotografiích byl spatřen model ukončeného projektu NVIDIA Shield Portable 2
2017-09-05T11:00:23+02:00
• 5. 9. 2017

Nvidia v roce 2013 vydala svoje vlastní herní zařízení se svým vlastním procesorem Tegra 4. Tento zajímavý tablet navíc zvládl streamovat hry z vašeho počítače přímo do herní konzole, tedy v případě, že jste v počítači měli grafickou kartu od Nvidie. Nedávno se na Redditu objevily snímky vývojářského prototypu nástupce Nvidia Shield. Uživatel /u/FwrigginRwootbeer, který snímky nahrál, tvrdí, že zařízení pořídil v zastavárně v Kanadě.

Nvidia změnila název zařízení z Nvidia Shield na Nvidia Shield Portable a v roce 2016 se začal připravovat nástupce první generace.Ke konci loňského roku prošlo zařízení přes FCC (Federal Communication Commision) a spekulovalo se o tom, kdy bude nasazeno do výroby a kdy půjde do prodeje. Bohužel Nvidia tak doposud neučinila a ani se nepředpokládá, že by šlo někdy do výroby a následného prodeje. Důvody, proč Nvidia ukončila vývoj této konzole, nejsou zřejmé.

Dle dostupných snímků měl připravovaný model Shield Portable 2 s kódovým jménem loki_e_wifi mít celkem zajímavé specifikace. Procesor měl být čtyřjádrový ARM Cortex-A57 CPU, taktovaný na 1,91 GHz, pravděpodobně Tegra X1. To mělo doplňovat 3 GB operační paměti. Zařízení mělo disponovat necelým 6″ displejem s rozlišením 1440 * 810 pixelů s pouhými 280 dpi. Interní paměť měla 25 GB. Nejzvláštnější však je, že zařízení mělo běžet na Androidu 5.1. Dle dostupných snímků se jedná o vývojářskou verzi, která je určena herním vývojářům na testování.

Zdroje: androidpolice.com, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat