Ve druhém čtvrtletí se dodalo 366,2 milionů zařízení

Ve druhém čtvrtletí se dodalo 366,2 milionů zařízení
2017-09-05T16:00:32+02:00
• 5. 9. 2017

Analytická společnost Gartner vydala novou statistiku za druhé čtvrtletí letošního roku k celosvětovým dodávkám chytrých telefonů na mobilní trh. Od dubna do června roku 2017 stoupl zájem o 7,6 % a z celkových 366,2 milionů zařízení běželo 87,7 % právě pod operačním systémem Android. Jablečnou platformu iOS ochutnalo pouze 12,1 % modelů, čímž zaujala druhou příčku v aktuálně zveřejněném žebříčku.

Dominuje Samsung, druhý je Apple

První místo mezi jednotlivými výrobci patří Samsungu s 22,5% podílem a nárůstem 7,5 %, který by do konce roku měl jít ještě nahoru. Druhý Apple s 44,3 miliony iPhonů prošel s poklesem o 100 tisíc telefonů a ani následující období nevypadá příliš růžově. Analytik z KGI Securities prozradil, že Apple v první vlně bude mít k dispozici pouze 2-4 milionů chystaného iPhone 8 z důvodu nízkých výnosů. Menší záchranou může být iOS 11 doslova napěchovaný novinkami.

Třetí místo získal Huawei s 36 miliony a navýšením 17 % oproti druhému čtvrtletí roku 2016. Na paty mu rychle šlape Oppo s impozantním 44,1% nárůstem ve srovnání s rokem 2016. Ovšem rekordní skok zaznamenalo páté Vivo s nárůstem 70,8 % a aktuálním podílem 6,6 %. Nakonec Anshul Gupta z Gartner předpovídá negativní dopad na množství zařízení z vyšší třídy, což způsobí nedostatek OLED displejů či FLASH pamětí.

Zdroj: gartner.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat