Apple kompletně přechází na Google vyhledávač, upevňuje si tak vztahy

Apple kompletně přechází na Google vyhledávač, upevňuje si tak vztahy
2017-09-26T08:45:04+02:00
• 26. 9. 2017
2

Agentura Bernstein, která se zabývá cennými papíry, před několika týdny poslala svým klientům velmi důležitou zprávu. V ní se uvádělo, že společnost Google v letošním roce zaplatí svému hlavnímu konkurentovi přibližně 3 miliardy dolarů. Na oplátku bude Apple ve svých iPhonech a iPadech upřednostňovat vyhledávač Google.

Apple a Google aneb bratři v triku

A tato zpráva se opravdu potvrdila. Apple přepíná výchozí poskytovatele vyhledávání napříč webovými stránkami, změny se týkají hlavně hlasové asistentky Siri, vyhledávání uvnitř iOS (Spotlight) a Spotlight na macOS.

Například, pokud Siri položíte otázku, nově získáte výsledky od Googlu, nikoliv od Bingu. Tuto informaci mimo jiné potvrdila samotná redmondská společnost na svém webu.

Před třemi lety, za stejná licenční práva, Google americkému gigantovi zaplatil třetinovou cenu než v letošním roce. Navýšení ceny má podle všeho na svědomí rychle se rozvíjející služby Applu. Jeho další kus podnikání tedy rychle narůstá. Pokud bude Apple pokračovat tímto směrem, obrat z jeho služeb by mohl v budoucnu hrát významnou roli.

„Přechod na služby od Googlu umožní našim službám mít konzistentní vyhledávání v rámci webových stránek, a to přímo s výchozím nastavením v Safari. Se společností Google a Microsoft máme velmi silné vztahy a jsme i nadále odhodláni poskytovat nejlepší uživatelské možnosti“ píše v prohlášení společnost Apple.

Od prvního dne byl Google hlavním vyhledávačem na iPhonu. Další jeho aplikace, jako je například YouTube a Google Maps, byly součástí systému pouze do verze iOS 6. Apple se rozhodl jít vlastní cestou, neboť před několika lety představil svou vlastní aplikaci s mapovými podklady. Nicméně, i tak si můžete veškeré Google aplikace stáhnout z App Storu.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Pavel Sladek

26. 9. 2017, 9:01

‚o trojnásobek menší cenu‘ … když od x odečtu 3x tak jsem dvě x v mínusu,takže platil ještě Apple Googlu …. to asi není nejlepší formulace … nejedná se spíše o třetinovou cenu ?

Přemysl Vaculík

VIP 26. 9. 2017, 10:41

Díky, upraveno.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat