MediaTek odhalil nové procesory Helio P23 a P30

MediaTek odhalil nové procesory Helio P23 a P30
2017-08-31T07:40:57+02:00
• 31. 8. 2017

Společnost MediaTek během tiskové konference v Pekingu ukázala nové nástupce procesorů Helio P25 a P20, které máme v koloběhu od přelomu roku. Čipové sady nesou označení Helio P23 a Helio P30, přičemž budou opětovně cílit na zařízení zapadající do střední třídy. Čínský výrobce sice zachoval stejnou architekturu, ale vylepšené ostatní části přináší spoustu zajímavých novinek. Verze P30 zamíří první pouze do Číny a P23 je určena rovnou pro celý svět.

Obě čipové sady mají ve vínku osm jader Cortex A53 (čtyři 2,3 GHz + čtyři 1,65 GHz). Grafické čipy jsou také totožné (Mali-G71 MP2), i když P30 podává vyšší výkon o 180 MHz. Producent reaguje na vzestup dvou fotoaparátů v zadní části. Helio P23 zvládne dva 13MPx senzory či jeden 24 MPx, a Helio P30 dokonce zvládne dva 16MPx senzory nebo jeden 25 MPx. Řada technologií zajistí lepší fotografie s okamžitou automatickou expozicí či lepší redukcí šumu.

Další novinkou se stala podpora LTE/VoLTE/ViLTE sítí u obou SIM karet v případě plného využití duálního slotu. Došlo také k optimalizaci spotřeby energie, ale nejsou zveřejněna konkrétní čísla a navíc výrobní proces zůstal beze změny (16 Nm) pod taktovkou TSMC. První kusy začnou expedovat ve čtvrtém čtvrtletí tohoto roku. U Helio P30 není zatím vyloučeno rozšíření do celosvětového měřítka. Vše údajně záleží na zájmu samotných výrobců zařízení.

Zdroj: anandtech.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat