Lenovo se vzdá nadstavby Vibe Pure UI ve prospěch čistého Androidu

Lenovo se vzdá nadstavby Vibe Pure UI ve prospěch čistého Androidu
2017-08-04T14:36:26+02:00
• 4. 8. 2017
11

Když Lenovo odkoupilo Motorolu, mnozí se báli zániku legendární značky a zejména pak nastolené strategie. Někteří se obávali, že Moto mobily dostanou nadstavbu od Lenova. Naštěstí se tak nestalo, přičemž se nyní ukazuje, že dojde k opačnému procesu.

Vibe Pure UI skončí

Anuj Sharma, ředitel marketingu mobilní divize v Indii, uvedl, že společnost opustí nadstavbu Vibe Pure UI. K tomuto rozhodnutí došlo na základě zpětné vazby od majitelů mobilů Lenovo. Ti totiž projevili velký zájem o čistý Android.

Dle jeho slov už nedochází k dalšímu vývoji nadstavby Vibe Pure UI, přičemž se vývojářský tým přeorientovává zejména na čistou podobu Androidu. Anuj Sharma dodává, že se díky tomu kroku zrychlí a zefektivní samotný proces aktualizací, což je pochopitelné.

Ani v tomto případě nemůžeme očekávat, že se na Lenovo smartphonech bude nacházet absolutně čistý Android. Budou doplněny bonusové funkce, jako je tomu u Moto mobilů či jiných výrobců, kteří poskytují na svých mobilech takřka čistý Android.

Můžeme očekávat vylepšení v oblasti zvuku, kamery, případně gest atd. Na druhou stranu se vývojáři v Lenovu nebudou starat o změny v grafice či jiných oblastech. V podstatě by měly Lenovo mobily nabídnout stejnou uživatelskou zkušenost jako v případě Motorola mobilů.

Zdroj: androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Libor Foltýnek

6. 8. 2017, 9:09

Já to s těmi nadstavbami nevidím tak jednoznačně. Pamatujete na dobu před asi 7 lety? To jsem měl HTC Desire, které mělo Android 2.1 a ten byl absolutně nepoužitelný. HTC byla tehdy jasná volba právě díky nadstavbě Sense. Časem se Android stával použitelnější i v čisté formě, ale pořád to nemusí sedět všem.
No a dostáváme se k BFU (běžný facebookový uživatel), kterým nesedí strohé prostředí čistého Androidu a nejsou schopni si nainstalovat aplikace (někde jsem četl, že snad 80% vlastníků chytrých telefonů neinstaluje žádná aplikace a používá jen to, co bylo předinstalované v telefonu). A pro ty může být nadstavba + předinstalovaný balast typu Facebook, Whatsup, Instagram apod požehnáním.
Další věc je, že Google neustále něco mění. Pokud třeba Xiaomi má poměrně konzistentní nadstavbu, může to být zvláště pro starší lidi důležitý argument. Já si na každý telefon instaluju Nova launcher + ExDialer, takže ať mám cokoliv, dokud nestáhnu lištu nebo nevlezu do nastavení, vypadá to pořád stejně. Ale hodně lidí tohle neumí a neradi se učí stále nové věci.
No nic, to byl jen takový jiný pohled na věc :)

Velké lákadlo pro příští nákup. Ikdyž – to by mě nynější Xiaomi muselo hodně naštvat, abych značku změnil.

Karel Čapka

VIP 5. 8. 2017, 23:09

Fungují vám notifikace zcela bez problémů?

René Fírek

5. 8. 2017, 9:11

Tak to bude fajn, výborný nápad. Řada lidí to ocení.

Karel Čapka

VIP 5. 8. 2017, 23:10

Hlavně to bude jednodušší pro samotného výrobce.

Karel Havlas

4. 8. 2017, 21:35

jen pořád nechápu, když je o čistý android a pravidelné aktualizace systému takový zájem, že to hlavní lídři v mobilních technologií stále nechápou.

Karel Havlas

4. 8. 2017, 16:57

Konečně už to začínají výrobci chápat. Já už bych ani jiný mobil nechtěl. Čistý android je absolutně nejlepší

souhlas. pro výrobce je čistý android hned o několik starostí méně. málokdo dokázal přinést zajímavé funkce nebo aplikace

Karel Čapka

VIP 4. 8. 2017, 21:29

Často je těch pár zajímavých funkcí v nástavbě vykompenzováno nestabilitou systému atd.

Karel Čapka

VIP 4. 8. 2017, 21:30

Nechápu, co výrobce vede k tomu, aby si upravovali systém, a pak si stěžovali prostor a možnosti k samotné aktualizaci

Pavel Sladek

4. 8. 2017, 23:10

výrobce vyinkasuje za telefon jedny peníze … za ně musí vyrobit hw,napsat sw a zajistit nějaké aktualizace (pokud má tedy výrobce pud sebezáchovy) když dá jednu aktualizaci (další nebudou kvůli složitosti) a lá 5=>6 tak část lidí bude spokojena… ale druhou část lidí kteří chtějí android 7 to motivuje obměnit zařízení

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat