iOS 11 nabídne novou funkci Emergency SOS

iOS 11 nabídne novou funkci Emergency SOS
2017-08-20T11:00:25+02:00
• 20. 8. 2017

Apple se podle všeho snaží do nové verze iOS 11 implementovat možnost deaktivace Touch ID. Nová funkce by měla být aktivována stiskem tlačítka pro vypnutí či zapnutí displeje. Pokud uživatel tlačítko stiskne pětkrát za sebou, deaktivuje se tím funkce Touch ID. Znamená to tedy, že pro přístup do systému bude zapotřebí zadat klasické heslo.

Nová funkce byla nejdříve odhalena na sociální síti Twitter, kde anonymní uživatel přidal několik informací týkající se nové bety iOS 11. Podle něj se Apple pokouší implementovat zcela novou úroveň zabezpečení. Funkci společnost pojmenovala jako Emergency SOS.

Emergency SOS lze aktivovat velmi jednoduše. Uživatel musí pětkrát za sebou stisknout vypínací tlačítko. Po posledním stisku se na displeji objeví nabídka pro vypnutí telefonu, volání na tísňovou linku, či dokonce zobrazení zdravotního ID. Pokud však uživatel klikne na spodní tlačítko „Zrušit“, operační systém automaticky deaktivuje možnost používat Touch ID. Jediný způsob, jak telefon opět odemknout, je zadat číselný kód.

Apple již několik let klade hlavní důraz na soukromí svých uživatelů, i když to někdy může být v rozporu se zákonem. V minulosti se s technologickou soudilo FBI, neboť Apple odmítl vytvořit zadní vrátka pro iOS, čímž by bylo prolomeno bezpečnostní opatření.

Zdroje: macrumors.com, technobuffalo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat