HTC opět ve ztrátě, optimismus však neztrácí

HTC opět ve ztrátě, optimismus však neztrácí
2017-08-17T07:51:05+02:00
• 17. 8. 2017

HTC minulý týden oznámilo své finanční výsledky za druhé čtvrtletí tohoto roku. Příjem klesl, ztráta oproti tomu klesla, i tak se však drží přes hranici dvou miliard tchajvanských dolarů. Společnost však věří, že trend oddlužování udrží i nadále.

HTC logo quietly brilliant

Snížení rozpočtu na marketing zabralo

HTC vykázalo ve srovnání s loňským druhým čtvrtletím nižší příjem, a to dokonce o dvě miliardy tchajvanských dolarů. Pozitivní však je, že nižší příjem neznamenal menší profit. Společnost sice měla vloni ve Q2 18,9 miliardy tchajvanských dolarů příjem, ale její výdaje byly na tolik vysoké, že ztráta činila 4,2 miliardy tchajvanských dolarů.

V letošním druhém kvartále však HTC dokázalo seškrtat výdaje a ztráta tak klesla oproti loňskému srovnávanému období o rovné dvě miliardy dolarů. Letošní příjem ve druhém čtvrtletí činil 16,3 miliardy, což skoro o tři miliardy méně než loni. HTC se poučilo z chyb a snížilo rozpočet v kategorii prodejního marketingu.

Snižovat peníze v oblasti, která je zodpovědná za prodej hlavního artiklu firmy, a tedy tvoří následně největší příjem společnosti, je paradox. Avšak HTC se tento krok vyplatil. Oproti srovnávané části roku 2016 byly výdaje u této položky o jednu a půl miliardy nižší. Díky tomu se z celkového příjmu odečetlo méně peněz. HTC se daří i bez více finančně podporovaného marketingového oddělení získávat více peněz na jedné prodané jednotce. V současnosti je tzv. operating margin na – 13 %, což znamená, že firma prodejem jednoho kusu zboží ještě musí doplácet 13 % z jeho ceny na jeho vývoj/výrobu/prodej/opravu.

Oproti předchozím obdobím však tato hodnota rostla z – 22,5 % v Q2 2016 na současných – 13 % ve Q2 2017. Tchajvanská firma ve své zprávě bohužel uvádí výsledná čísla pod pojmem operating profit, který nezahrnuje ještě další nutné výdaje, jako jsou daňové poplatky. Reálné číslo dluhu HTC je tedy ještě vyšší.

Zdroje: media.corporate-ir.net, androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat