V počtu nositelných zařízení vede Xiaomi před Applem

V počtu nositelných zařízení vede Xiaomi před Applem
2017-08-28T11:19:04+02:00
• 27. 8. 2017

Zájem o nositelná zařízení roste sice pomalu, ale jistě. Dokazuje to nově zveřejněná statistika od analytické společnosti Strategy Analytics a Canalys, která nedávno ukázala obdobnou analýzu zaměřenou na chytré telefony. Ve druhém čtvrtletí tohoto roku si dva výrobci vydobyly lepší pozici než kalifornský Apple, a ten se tedy v žebříčku zařadil až na třetí příčku stejně jako mezi telefony. O největší množství dodaných zařízení se postaralo čínské Xiaomi.

Firmy Canalys a Strategy Analytics shodně informují o meziročním 8% nárůstu, což odpovídá 21,6 milionům dodaných kusů. První místo patří zmiňovanému Xiaomi s 3,5-3,7 miliony zařízení, které pronásleduje Fitbit s 3,3-3,4 miliony zařízení. Ovšem Fitbit prošel výrazným meziročním propadem o 34 % a v celkovém podílu klesly téměř na polovinu. Třetí Apple ještě v roce 2016 zabíral téměř 50 % trhu, ale v současné době dodal pouze 2,7-2,8 milionu zařízení.

Jak se zatím zdá, tak Xiaomi těží z nízkých cen a Fitbit spoléhá na levné fitness náramky. Naopak Apple může ztrácet jen díky nadstandardním hodinkám za vyšší cenu, ale analytici věří, že očekávaná podpora mobilních sítí u Watch 3 jim do budoucna zajistí lepší místo v žebříčku. Společnost Apple údajně bude těžit hlavně z velmi dobrých vztahů s mobilními operátory nejen ve Spojených státech.

Zdroje: ,

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat