Huawei ve 2. čtvrtletí opět překonal Apple

Huawei ve 2. čtvrtletí opět překonal Apple
2017-08-24T08:30:31+02:00
• 24. 8. 2017
4

Analytická společnost Canalys zveřejnila novou zprávou zaměřenou na dodávku chytrých telefonů ve střední a východní Evropě za druhé čtvrtletí tohoto roku. Konečné výsledky víceméně nikoho nepřekvapí kromě propadu kalifornského Applu, který již po několikáté nedokázal odolat náporu čínských výrobců. Zůstává jen otázkou času, zda v budoucnu ještě dokáží potvrdit svoji pozici, či budou muset o ni pokaždé zabojovat.

V období od dubna do června bylo dohromady dodáno 15,6 milionů zařízení, přičemž za čtvrtinou stojí společnost Samsung. Jihokorejský výrobce evidoval zvýšenou poptávku (dodáno 4,9 milionů, nárůst 14 %) po modelech ze série Galaxy A a Galaxy J ve verzi 2017. Naopak u Galaxy S8 někteří prodejci přecenili poptávku, protože nemohli zcela uspokojit velký zájem hlavně v zemích východní Evropy.

Druhé místo patří firmě Huawei s 12% podílem (1,8 milionů), která o necelých 50 tisíc zařízení překonala třetí Apple s 11% podílem. Mimo jiné nejžádanějším zařízením byl Huawei P10 Lite. Čtvrtá příčka patří Xiaomi s dodanými 1,1 miliony telefonů, kde z toho 350 tisíc patří modelu Redmi 4A. Podle analytika z Canalys chce Xiaomi napodobit ve vzestupu Huawei a napomoct má větší spolupráce s prodejci. Nakonec poslední páté místo zabralo Lenovo se skromnými 5 %.

Zdroj: canalys.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Petr Hošek

24. 8. 2017, 12:06

Xiaomi nepotřebuje nikoho napodobovat..

proto to neustále dělá :)

Střední a východní Evropa asi není top trh pro Apple! V Rumunsku, Albánii nebo Turecku asi není tolik lidí, kteří by si každý rok mohli dovolit iPhone!

René Fírek

24. 8. 2017, 9:59

Souhlasím.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat