Avast analyzoval nejvíce zatěžující aplikace pro Android

Avast analyzoval nejvíce zatěžující aplikace pro Android
2017-08-10T19:45:11+02:00
• 10. 8. 2017
2

Společnost Avast je známá především svým antivirem. Přesto se již dlouho zabývá i bezpečností v oblasti chytrých zařízení. V tomto týdnu si pro nás připravila tato společnost přehled, ve kterém analyzuje nejvíce zatěžující aplikace operačního systému Android. Výsledkem jsou žebříčky 20 nejnáročnějších aplikací v kategoriích vytížení baterie, místa v úložišti a čerpání dat.

Podkladem pro výslednou analýzu byla data od více než 3 milionů uživatelů Androidu. Z výše uvedených kategorií se překvapivě dostaly do popředí aplikace také od samotného Googlu. Avast při vyhodnocení rozlišoval to, zda aplikace je spuštěna po startu, nebo zda se jedná o samotné spuštění uživatelem. Na výsledky se můžete podívat níže.

Baterie

V oblasti aplikací, které nejvíce zatěžují baterii se velmi často objevovaly aplikace od Samsungu. Nejvíce vytěžujícími aplikacemi, které běží po startu se umístily Samsung AllShare, Samsung Security Policy Updates, Beaming Service for Samsung. V tomto žebříčku ale nalezneme také Google Maps nebo třeba populární aplikace Facebook a WhatsApp.

Mezi nejnáročnější aplikace, které musí spustit samotný uživatel se rovněž na prvních pozicích umístily aplikace Samsungu. Jednalo se o aplikace Samsung WatchON, Video Editor (opět z dílny Samsung). Trojici nejnáročnějších aplikací uzavírá Netflix.

Nejvíce vytěžující aplikace v oblasti náročnosti na baterii, zdroj: Tisková zpráva

Úložiště

Co se týče kategorie úložišť, tak „vyhrává“ Facebook. Mezi 5 nejvytěžujícími aplikacemi spuštěnými po startu se nachází Facebook, Instagram a Facebook Messenger. Za velmi náročné v této oblasti se řadí rovněž Google Chrome či Google Maps. V případě samotného spuštění uživatelem vede v této kategorii Spotify, které je následováno Snapchat a LINE.

Nejnáročnější aplikace na potřebnou velikost úložiště, zdroj: Tisková zpráva

Mobilní data

V České republice moc dobře víme, že musíme šetřit naše mobilní data. V takovém případě bychom si měli dát pozor například na aplikace Facebook, Instagram či WhatsApp. V žebříčku aplikací spuštěných po startu se Facebook objevil hned dvakrát, a to se svou standardní verzí aplikace, tak také s Lite verzí aplikace.

Rovněž bychom měli mít na paměti, že datově náročné jsou aplikace přehrávající mediální obsah. Proto se v žebříčku aplikací instalovaných samotnými uživateli umístil nejvýše Netflix a Spotify.

Nejnáročnější aplikace v kategorii mobilních dat, zdroj: Tisková zpráva

Shrnutí

Je dobré mít na paměti, že aplikace od Googlu a Samsungu jsou na mnoha zařízeních s operačním systémem Android nainstalovány již při prvním spuštění. I proto se v uvedené analýze objevily velmi často. Studie analyzuje data za období prvního kvartálu letošního roku. Je dobré mít na paměti také to, že do žebříčku se dostaly pouze ty aplikace, které mají na Google Play minimálně 50 000 stažení.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Přesně.
Avast jsem dřív měl a je to k ničemu.
Bohatě stačí zabezpečení pomocí Smart Manager v samsungu.

Že by Avast zapomněl sám na sebe? Ty jejich appky jsou taktéž slušný žrouti!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat