Šéf Samsungu se stal 42. nejbohatší osobou na světě, synovi se též daří

Šéf Samsungu se stal 42. nejbohatší osobou na světě, synovi se též daří
2017-07-20T08:43:37+02:00
• 20. 7. 2017

Předseda společnosti Samsung pan Lee Kun-Hee se stal nyní v létě 42. nejbohatším mužem na světě. Vděčí tomu díky vysokému nárůstu zisků, který například oproti druhému kvartálu v roce 2016 vzrostl v letošním druhém kvartálu o 6 miliard amerických dolarů.

Lee Kun-Hee

Šéf Samsungu je od roku 2014 hospitalizován v nemocnici, utrpěl totiž infarkt. Firmu tedy vede místopředseda firmy Jay Y. Lee, který je synem zmíněno bohatého muže. Podle Bloombergu činí hodnota šéfova jmění 18,5 miliardy dolarů. Hospitalizovaný Kun-Hee zazmenal nárůst tržeb o 40 % oproti předchozímu roku. Největší část majetku, přes 12 miliard dolarů, je v podílech firem Samsung Electronics, Samsung C&T a Samsung Life Insurance.

Za nárůstem zisků Samsungu může podle posledních zpráv lépe prodávány model Galaxy S8, než jeho předchůdce S7. Navíc se firma přestala jen primárně zaměřovat na mobilní divizi, ale též se zaměřila i na výrobu displejů a dílčích výrobků. V pozadí nezůstává ani například výroba televizí, operačních pamětí nebo i zmíněné pojišťovnictví či chemický průmysl.

Kun-Hee se dle žebříčku sestaveným agenturou Bloomberg umístil na 42. místě s celkovým majetkem 19,5 miliardy dolarů. Šéf Samsungu má v bankovkách uloženo „jen“ 800 miliónů dolarů, což na české koruny dělá 18 miliard. Jeho syn Jay Y. Lee, který je spojen s kauzou podplácení bývalé jihokorejské prezidentky Pak Kun-hje, si též polepšil. Ze 239. místa, kde byl umístěn agenturou Forbes, se umístil v žebříčku u Bloombergu na 204. pozici s celkovým majetkem 7,24 miliardy amerických dolarů.

Zdroje: sammobile.com, koreaherald.com, bloomberg.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat