@evleaks odhaluje specifikace Galaxy Note 8 aktualizováno

@evleaks odhaluje specifikace Galaxy Note 8 [aktualizováno]
2017-08-02T18:40:39+02:00
• 2. 8. 2017
9

Aktualizováno 2. 8.

Teprve včera Evan Blass (@evleaks) ukázal světu Galaxy Note 8 a nyní sdílí část specifikací, na které se máme těšit. V podstatě zde z větší části dochází k potvrzení dřívějších spekulací. AMOLED displej bude mít úhlopříčku 6,3 palců s rozlišením 1440 x 2960 pixelů. Poměr stran je 18.5:9. Celková konstrukce má rozměry 162,5 x 74,6 x 8,5 mm.

Na globálním trhu bude dostupná verze s procesorem Exynos 8895, přičemž v USA bude k dispozici jen Snapdragon 835. Velikost operační paměti je 6 GB a úložiště poskytne 64 GB prostoru, přičemž došlo k zachování microSD karty. V základu je zde ochrana proti vodě a prachu, což zaručuje certifikace IP68. Všemu bude dodávat energii baterie o kapacitě 3300 mAh, kterou půjde taktéž nabít pomocí bezdrátové technologie.

Zadní strana ponese dva 12MPx senzory. První foťák nabídne světelnost f/1.7, široký záběr a technologii dual-pixel pro rychlé ostření. Tomu bude sekundovat teleobjektiv se světelností f/2.4, což je v současnosti nejlepší hodnota v porovnání s iPhonem 7 Plus nebo OnePlus 5 (u obou je světelnost f/2.6).  Oba senzory jsou doplněny o optickou stabilizaci obrazu a bude možné docílit dvojnásobného zoomu. Přední strana ponese 8MPx foťák (f/1.7).

Konečně cena na evropském trhu by měla činit 1000 eur (cca 26 100 Kč). Nyní si tedy musíme počkat na oficiální potvrzení v rámci tiskové konference za pár týdnů.

Aktualizováno 1. 8.

Jedním z indikátorů, že představení nového zařízení se blíží, je zveřejnění tiskových renderů samotným Evanem Blassem (@evleaks), který se již nějakou dobu stará o úniky obrázků a informací kolem nadcházejících zařízení. Tentokrát zveřejnil podobu Note 8, čímž vlastně potvrzuje dřívější spekulace.

Zde se potvrzuje, že i tento model bude mít specifické tlačítko pro vyvolání asistenta Bixby. Nelze předpokládat, že by u Note 8 bylo povoleno přemapování na vyvolání jiné funkce. Kromě toho se ukazuje, že displej bude mít menší poloměry zaoblení v rozích oproti Galaxy S8. Potvrzuje se také duální foťák na zádech, vedle kterého se nachází čtečka otisků prstů. To asi nepotěší mnoho zájemců, jelikož se už potvrdilo u Galaxy S8, že toto umístění není ideální.

Galaxy S8, Galaxy Note 8, Galaxy S8+

Aktualizováno 21. 7.

Již před nějakou dobou se spekulovalo, že bychom se nového Note 8 mohli dočkat ještě před samotným veletrhem IFA v Berlíně, který se koná na začátku září. Nyní Samsung začal rozesílat pozvánky na uvedení nového mobilu. Konkrétně se na nich uvádí datum 23. 8. 2017. Na pozvánce není nikde zmíněno, jak se bude smartohone jmenovat, ale soudě podle grafiky, je to jednoznačně Galaxy Note 8. Představení jako takové bude dostupné i na Youtube v podobě živého přenosu.

Aktualizováno 14. 6.

Už v únoru se objevily náznaky, že se Samsung pustí do implementace duálních foťáků do svých mobilů. První novinkou s dvěma foťáky asi bude Galaxy C10 a následně se dočkáme takové specifikace u Galaxy Note 8, aspoň soudě podle posledních informací.

Údajná podoba marketingového obrázku lákající na Note 8

V tuto chvílí analytici naznačují, že se na zádech objeví senzory s hodnotami 13 a 12 MPx, případně se bude jednat o dva 13MPx. Je docela pravděpodobné, že jeden foťák bude vybaven teleobjektivem, čemuž by nasvědčovala i patentová přihláška ze začátku tohoto roku.

Údajné specifikace Galaxy Note 8

  • displej: 5,8 nebo 6,3 palců, 18:9
  • procesor: Snapdragon 835/Exynos
  • 4GB/6GB RAM
  • úložiště: 64 / 128 GB
  • Foťáky:
    • zadní – 2x 13 MPx
    • přední – 8 MPx
  • 4G VoLTE, Wi-Fi, Bluetooth 5.0, GPS, Galileo

Původní článek 18. 5.

Jihokorejský výrobce velmi intenzivně pracuje na novém modelu Galaxy Note 8, a není tomu divu. Předchozí verze, tedy Galaxy Note 7, skončila téměř ihned po svém uvedení na trh. Problémem byl agresivní design akumulátoru, jenž měl v oblibě vybuchovat. To je samozřejmě věc, která se Samsungu nesmí opakovat, jinak akcie padnou raketovým tempem dolů.

To si samozřejmě jihokorejský gigant uvědomuje, a tak se na novém Galaxy Note 8 snaží co nejvíce vyřádit. Důkazem toho je mimo jiné také zcela nový Infinity Display, jenž byl vůbec poprvé spatřen u vlajkových modelů Galaxy S8 a Galaxy S8+. A právě této technologie se dočkáme také u Note 8. Otázkou však je, jak velký bude samotný displej?

Z Číny se na internet dostala zajímavá informace, která se touto problematikou zabývá. Jestliže je zpráva pravdivá, očekávat bychom mohli nepatrně větší displej s úhlopříčkou 6,3”. Ten by pak měl nabídnout poměr stran 18,5:9, tedy jako další vlajkové lodě společnosti Samsung z roku 2017. Bohužel phablet s největší pravděpodobností nebude možné pohodlně držet a ovládat v jedné ruce.

Duální fotoaparát na zadní straně je pak pro Samsung Galaxy Note 8 samozřejmostí. Další podrobnosti však o telefonu nemáme, což je na druhou stranu dobře. Alespoň se máme na co těšit.  Zda budete uniklým informacím věřit, nechám už na vás. Každopádně byste měli být lehce nad věcí, ne vždy se podobné zprávy potvrdí.

Zdroje: m.gsmarena.com, gsmarena.com, phonearena.com, androidcentral.com, twitter.com, venturebeat.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

No jo ještě ho ani nepředstavily a už vím že si ho nekoupím za 1. displej 18,5:9 = ořez videí, za 2. čtečka na zádech, za 3. bixby tlačítko za který se zbytečně připlácí hlavně tady a za 4. CENA už za něj budou chtít moc a to tam vlastně mají přidat jen s-pen, druhou čočku fotoaparátu a 2 GB ram

Dave Wojnar

21. 7. 2017, 23:13

Aspoň někdo to pochopil, jak funguje Samšunt

proti Samsungu nic nemám ale tohle dělat nemuseli poslední použitélný byl Note 7 který doslova pohořel a repasovanou Fun edici tady nikdy prodávat nebudou opravdu je nechápu od vydání S8.

Radek Výtisk

21. 7. 2017, 11:20

Kvůli displejům z poměr 18,5:9 jsem odešel od Samsungu k Huawei. Koupil jsem Huawei mate 9 a max spokojený.

Tak ono Samsungu nic moc jiného nezbývá, pokud nechce příliš zaostat za konkurencí, jmenovitě za Huawei. V době, kdy je foťák v mobilu považován prakticky za nejdůležitější funkci, je to asi pochopitelné.

No nějak se mi přestává líbit ten poměr stran displeje 18,5:9 mám hodně videí který mají klasicky 16:9 a ta představa že abych to měl přes celý displej se musí ořezávat nebo černé pruhy po stranách v četně YouTube se mě nelíbí. Asi přestanu uvažovat o koupi velikost v palcích bych ocenil ale s tímhle poměrem stran nějak ne.

David Pilař

18. 5. 2017, 17:11

Sice jde o netradiční a na dnešní dobu i „nevhodný“ poměr stran, kvůli multimediálnímu obsahu, nicméně z hlediska praktičnosti a pohodlnosti používání je užší a vyšší displej lepší, než klasický 16:9. Záleží také na úhlopříčce, nicméně z vlastní zkušenosti mohu říct, že se na tento poměr velice dobře zvyká. A z videí i na YouTube se při roztažení ořezává jen minimum.

Ale stejně ten ořez tam je mám sice starou note 3ku ale radši bych uvítal 6,3″ v klasickém 16:9 takhle nevím.

No mě se ani nezačal líbit.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat