Podívejte se na video o RED Hydrogen One aktualizováno

Podívejte se na video o RED Hydrogen One [aktualizováno]
2017-08-02T21:00:10+02:00
• 2. 8. 2017
2

Aktualizováno 2. 8.

Během příštího roku se dočkáme skutečně drahého smartphonu, který nabídne i celkem unikátní technologie. V tuto chvíli společnost ještě nemá hotový model a pracuje s několika prototypy. Populární technologický Youtuber Marques Brownlee dostal příležitost se podívat na ně, přičemž se podělil o své pocity.

Prozatím RED Hydrogen One vypadá jako velmi robustní zařízení, kde si výrobce nehraje na elegantní linie. Mobil jako takový má být spíše pracovním nástrojem fotografů a kameramanů, přičemž se počítá s propojením s velmi drahou kamerovou technikou společnosti RED. Níže se můžete podívat, jak v tuto chvíli prototypy vypadají.

Původní článek 6. 7.

O společnosti RED jste možná nikdy neslyšeli, pokud se nezajímáte o profesionální techniku pro natáčení videí. V roce 2018 tato firma poprvé vstoupí na trh s mobilními telefony, ale nebude se jednat o podobný příběh jako u Essential nebo OnePlus. Jejich novinka bude nabízet holografický displej.

Smartphone se jmenuje Hydrogen One a jeho hlavní předností bude právě holografický displej. Již jsme zde měli pokusy s 3D displeji, což se nakonec ukázalo jako špatná strategie. Nikdy se takové mobily neprosadily. Holografická technologie pro mobilní telefon bude použita úplně poprvé a nikdo nemůže vědět, jestli se bude jednat o úspěch.

Hydrogen One bude moci zobrazovat běžný 2D obraz stejně jako 3D (stereo). Obsah pro holografickou technologii budete moci vytvořit z existujícího 3D obrazu, přičemž je podporován specifický formát H4V (RED Hydrogen 4-Viw). Nezapomnělo se na podporu rozšířené reality a také virtuální (2D a 3D).

Upravený snímek

Smartphone bude vybaven systémem Android s dodatečnými úpravami. Bude zde i podpora převodu stereo zvuku do 5.1 formátu. Aby toho nebylo málo, Hydrogen One bude nabízet modularitu v podobném duchu jako Moto Z Play. Díky tomu by měl také sloužit jako centrum pro techniku od této společnosti.

V tuto chvíli známe pouze dvě specifikace. Hydrogen One bude mít displej s úhlopříčkou 5,7 palců a USB konektor bude typu C. Více společnost neprozradila, co se týče hardwaru. Na druhou stranu si již nyní můžete objednat jeden ze dvou typů – titanová varianta za 1595 dolarů (cca 36 500 Kč) a hliníková za 1195 dolarů (27 400 Kč). Hydrogen One bude dostupný v prvním čtvrtletí příštího roku. Pakliže si chcete novinku předobjednat, navštivte oficiální stránky.

Současná podoba holografického obsahu na smartphonu

Zdroj: twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

vždyť je to cenovka jako nejdražší iPhony :)

Matěj Vondráček

9. 7. 2017, 2:58

Jedný důvod proč věřím že se projekt povede, je vysoká cena. To je v dnešní době populární :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat