Samsung investuje 18,6 miliard dolarů do čipů a displejů

Samsung investuje 18,6 miliard dolarů do čipů a displejů
2017-07-09T08:38:05+02:00
• 9. 7. 2017

Společnost Samsung Electronics oznámila, že investuje 18,6 miliard amerických dolarů. Jihokorejský výrobce chce navýšit svůj podíl na trhu v oblasti paměťových čipů a displejů pro chytré telefony. Investice by měla zároveň vytvořit skoro půl miliónu pracovních míst v Jižní Koreji.

V současné době Samsung investuje do oddělení výroby čipů více než 10 miliard dolarů. V letošním roce se v tomto odvětví očekávají rekordní zisky, proto je investice zcela pochopitelná.

Jihokorejský prezident požaduje větší domácí investice

Dalším z faktorů, které ovlivnily takto velkou investici, je nástup nového prezidenta Jižní Koreje, Moon Jae-ina. Ten po velkých domácích firmách požaduje větší investice na domácím trhu za účelem zvýšení pracovních míst. Podle poslední investice Samsungu se očekává vytvoření 440 tisíc míst do roku 2021.

Podle agentury Reuters by tento krok mohl uklidnit investory a dokázat tak, že Samsung je stále schopnou firmou i bez svého ředitele Jay Y. Leeho, který je v současné době souzen za uplácení bývalého jihokorejského prezidenta – Park Guen-Hye.

Park Ju-gun, vedoucí podnikové analýzy firmy CEO Score, pro Reuters řekl: „Samsung se stává na domácím trhu agresivnější. Může za to především současná politická situace.“ Zároveň prý Korejský gigant potřebuje ukázat více domácí iniciativy, neboť v Americe oznámil vybudování továrny v hodnotě 380 miliónů dolarů.

V Číně zase plánuje přidat  novou výrobní linku ve svém NAND závodu. Nicméně ještě nebyl určen datum výstavby.

Všechny kroky Samsungu jsou pochopitelné vzhledem k vzrůstajícím trendům. Paměťové čipy jsou velice žádané se vzrůstající výrobou high-end zařízení.

Samsung také oznámil, že jeho další větev firmy, Samsung Display, investuje okolo 870,3 miliónů amerických dolarů na novou továrnu na výrobu OLED displejů v Jižní Koreji. V současnosti má společnost 90% podíl na trhu co se týče OLED displejů. S ohledem na novou továrnu se očekává drastické zvýšení produkce a uspokojení poptávky po tomto typu panelu.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Je mi 22 let a studuji Tělovýchovu+žurnalistiku v Olomouci. Mezi mé největší koníčky patří sport. Především ale fotbal a posilování. Rád jezdím na kole, plavu a běhám, baví mě i zimní sporty jako lyžování a hokej. Rovněž se zajímám o zdravý životní styl. Pochopitelně se zajímám i mobilní telefony.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat