Samsung zřejmě nabídne Galaxy Note Fan Edition ve více zemích aktualizováno

Samsung zřejmě nabídne Galaxy Note Fan Edition ve více zemích [aktualizováno]
2017-07-10T21:45:44+02:00
• 10. 7. 2017
3

Aktualizováno 10. 7.

Ačkoliv se původně očekávalo, že Galaxy Note FE bude dostupný jen pro Jižní Koreu, vypadá to, že se Samsung přeci jen rozhodl nabídnout telefon ve více regionech. Po třech dnech, kdy se v domovské zemi prodává, zaznamenal velký úspěch a údajně by měl být do konce měsíce dostupný globálně.

Nevíme však, co přesně si pod slovem globálně představit. Vzhledem k velmi limitovanému počtu nabízených kusů nelze očekávat dostupnost v úplně každé zemi. Zřejmě Samsung nabídne novinku jen v několika málo vybraných státech. Dle našich odhadů by se Note FE mohl pro nás nejblíže objevit v Německu. Musíme si ještě chvíli počkat, než přijde s oficiálním vyjádřením Samsung. Ten totiž bližší detaily zatím neprozradil.

Původní článek 2. 7.

Již krátce po fiasku Galaxy Note7 se začalo spekulovat o možném návratu tohoto top modelu v podobě renovovaného telefonu. Nyní je to oficiální a Samsung skutečně 7. července spustí prodej modelu Galaxy Note Fan Edition. Ten se téměř shoduje s původním Galaxy Note7, narazíme však na pár úprav oproti originálu.

Galaxy Note Fan Edition

Note Fan Edition nemá na přední straně logo Samsung a na zádech je samozřejmě vypsané nové označení. Co se hardwaru týče, tak byly z větší části použity původní díly, které měly skončit v Note7. Tímto Samsung výrazně ušetří, jelikož nemusí pro novinku pořizovat zcela nové díly. Sám výrobce tento krok obhajuje s argumentem, že šetří životní prostředí, s čímž nelze než nesouhlasit.

Co se však uvnitř rozhodně změnilo, je baterie. Ta má nyní 3200 mAh (oproti původním 3500 mAh) a prošla speciálním osmifázovým testem bezpečnosti. Tím by mělo být zaručeno, že se již nepřehřeje a nedojde k dalším výbuchům.

Galaxy Note Fan Edition

V plánu je poskytnout k prodeji jen 400 000 kusů tohoto zařízení, přičemž Samsung omezil dostupnost jen na domovskou Jižní Koreu. Cena byla stanovena na 699 000 jihokorejských wonů, což odpovídá zhruba 13 950 českým korunám. Oproti Note7 tedy cena klesla přibližně o 40 %, což je přinejmenším zajímavé, vezmeme-li v potaz, že jde až na maličkosti o shodná zařízení.

Galaxy Note Fan Edition Galaxy Note Fan Edition Galaxy Note Fan Edition Galaxy Note Fan Edition

Stejně jako Note7 má i Note Fan Edition certifikaci IP68, najdeme zde stylus S Pen a s barevnými variantami výrobce také nijak neexperimentoval. Opět tedy nalezneme Blue Coral, Gold Platinum, Silver Titanium a Black Onyx. Není k dispozici detailní rozpis specifikací, ale lze s největší pravděpodobností, až na výše uvedené rozdíly, očekávat totožné vnitřnosti, jako u Note7. Bohužel Samsung neoznámil, zda bude telefon časem k dostání i na ostatních trzích.

Zdroje: androidauthority.com, androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Taky bych byl rád kdyby se dal tady sehnat ale určitě se ho nedočkáme to je škoda.

Karel Čapka

VIP 2. 7. 2017, 23:02

Proč byste si ho kupoval? :)

Tak nahradit svůj Note 3 když osmička má vypadat stejně jako S8 se čtečkou vzadu s displejem který ořezává videa a +- stejnou baterií za dvojnásobnou cenu oproti tomuhle tak že tenhle by byl vítěz ale tady určitě nebude tak se musím spokojit se svým staroušem pokud konkurenti nepředvedou něco zajímavého.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat