LeEco má zmrazené bankovní účty

LeEco má zmrazené bankovní účty
2017-07-13T09:00:41+02:00
• 13. 7. 2017

Velkolepé plány společnosti LeEco se pomalu začínají doslova hroutit jako domeček z karet. Čínský výrobce před čtrnácti lety vstupoval na trh ve Spojených státech s pořádnou dávkou optimismu, kde chtěl svými výrobky podkopat místní konkurenci. Dnes je téměř jasné, že zmiňovaná dávka byla podpořena vypůjčenými penězi ve výrazné míře a finanční prostředky nejsou věřitelům vráceny ani v dnešní době.

Nejnovější finanční krize firmy LeEco táhnoucí se od zapůjčení 6 miliard dolarů, které mimo jiné byly použity na financování rozšíření působnosti v USA, má smutné pokračování. Zakladatel Jia Yueting prozradil, že došlo k několika chybám při rozdělování těchto financí. Soud v Šanghaji nařídil zmrazit 182 milionů dolarů na účtech Yuetinga, jeho manželky a třech dalších pobočkách společnosti.

Důvodem jsou nezaplacené splátky půjček a ty LeEco splácí pouze ze všech získaných peněz z podnikání. Samotný tiskový mluvčí potvrdil soudní rozhodnutí s tím, že hodlá i nadále spolupracovat s China Merchants Bank při plnění pohledávek. Prozatím LeEco stihlo prodat hlavní sídlo v USA, propustit až 80 % zaměstnanců a zaevidovala rekordně nízké příjmy z prodejů. I přesto hodlají za pomoci obchodních partnerů setrvat na trhu ve Spojených státech.

Zdroj: nytimes.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat