iPhone 8 – čtečka otisků prstů na zádech? aktualizováno

iPhone 8 – čtečka otisků prstů na zádech? [aktualizováno]
2017-07-20T11:30:31+02:00
• 20. 7. 2017

Aktualizováno 20. 7.

Hojně se spekulovalo, že by měl mít nový iPhone čtečku otisků prstů přímo v displeji. Jak se zdá, kolem této novinky vzniká hodně problémů, hlavně technologického rázu. V současnosti existuje oficiálně pouze jedna technologie, kterou prezentovala společnost Qualcomm. I v tomto případě se najdou komplikace, jež jsou spojeny s rychlostí rozpoznávání. Navíc jsou zde i určité nároky na displej.

Nejnovější úniky kolem nového iPhonu naznačují, že ani Apple nemá tuto technologii dotaženou do konce. Před týdnem se objevila informace, že by iPhone mohl mít čtečku otisků prstů umístěnou na boční straně, stejně jako je tomu u některých Xperií od Sony. Nyní zde máme ukázku hliníkového rámu – poukazuje na umístění čtečky přímo na zádech.

Zatím tedy nelze říci, jestli se jedná o finální podobu. Je zde stále možnost, že má Apple k dispozici několik verzí. Ve výsledku vybere tu nejvhodnější, která bude nabízet minimálně stejný standard, jaký najdeme u současných čteček.

Původní článek 13. 7.

Nový iPhone 8 pomalu a jistě klepe na dveře. Toho si je vědoma i samotná cupertinská společnost. Veškeré novinky, kterých bychom se u nadcházející generace iPhonu 7 měli dočkat, perfektně dokumentuje společnost Fast Company. De facto díky ní jsme v průběhu několika týdnů získávali informace o novém smartphonu s logem nakousnutého jablka.

Ovšem nyní firma přináší zcela nové a zajímavé informace. Ve své oficiální zprávě vysvětluje, že tým Applu, jenž se skládá z inženýrů a návrhářů pracující na novém iPhonu, se potýká s menším pocitem paniky. Americká společnost sídlící v Cupertinu prý velmi intenzivně pracuje na problémech se softwarem pro iPhone 8. Tyto softwarové problémy by nakonec mohly celou výrobu a dodání znatelně pozdržet.

Pokud se Applu nepodaří chyby brzy opravit, mohlo by se stát, že zařízení půjde do prodeje s tím, že některé hlavní funkce nebudou k dispozici. Potenciálním zákazníkům by se tedy při spuštění jedné z postižené funkce mohlo stát, že se dočkají pouze hlášky typu „spuštění hlavní funkce je zakázáno“.

„Applu nyní nezbývá nic jiného, než veškeré problémové části softwaru co nejdříve vyřešit, protože vše by mohlo vyústit ve zpoždění výroby a dodání. Pokud se softwarové problémy nevyřeší, nová vlajková loď „iPhone 8“ nebude mít některé důležité součásti aktivní.“

Samotný Apple uvádí, že se potýká s problémy týkající se bezdrátového nabíjení. Ovšem i na tuto zprávu má společnost Fast Company odpověď – prý se nový iPhone 8 může prodávat i s nefunkčním bezdrátovým nabíjením, které by bylo později opraveno pomocí softwarové aktualizace.

To ale není vše, s čím se Apple potýká. Dalším problémem je funkčnost 3D senzoru, který je kompletně spárován s iOS. Problém opět není na straně hardwaru, nýbrž softwaru. Stejně jako bezdrátové nabíjení by i tato funkce mohla začátkem prodeje chybět.

Spekuluje se také nad senzorem otisků prstů. S největší pravděpodobností se takzvaného Touch ID dočkáme pod displejem, nebude se však jednat o hardwarové tlačítko. Podle všeho půjde o dotykový senzor. iPhone 8, který by nakonec mohl na trh přijít s označením „iPhone Pro“ či „iPhone X“, bude představen již na konci roku, přesněji na podzim.

Zdroje: 9to5mac.com, pocket-lint.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat