Twitter představil největší změny za poslední roky

Twitter představil největší změny za poslední roky
2017-06-22T06:59:27+02:00
• 22. 6. 2017

Jednu z největších sociálních síť Twitter v poslední době doprovází jedna změna za druhou. Jedná se spíše o informační síť, nikoliv sociální síť jako například Facebook. To dokazují některé novinky, které si společnost v posledních letech pro své uživatele připravuje. Nejdříve vedení investovalo nemalou část financí do vývoje živého videa, nové funkce Moments a celkové bezpečnosti sítě.

Dále Twitter odstranil takzvaný zavináč z jmen uživatelů, který uživatele doprovázel již od samotného počátku. Ovšem to není vše. Nyní se firma rozhodla vytvořit kompletně nový kabátek své oficiální mobilní aplikace. Největší změnu uživatelského prostředí zaznamenali především iOS uživatelé.

iOS aplikace

Hlavní změnou iOS aplikace spočívá v tom, že v praxi budete mít k dispozici daleko méně navigačních karet – namísto pěti jsou nyní k dispozici čtyři. Ve výchozím nastavení tyto čtyři karty zastupují následující kategorie – domovskou obrazovku (takzvaná časová osa), vyhledávání, oznámení a zprávy. Chcete-li získat přístup k profilu, seznamům, nastavení a jiným účtům, přejeďte prstem zleva doprava (zobrazí se vám nový boční panel s navigační nabídkou). Podobné ovládání znají uživatelé Androidu již více než rok.

Další velkou novinkou v aplikaci pro systém iOS jsou odkazy na články a webové stránky, které se nyní otevírají v prohlížeči Safari. Podle mluvčího společnosti Twitter je to z důvodu pro jednodušší přístup k účtům na webových stránkách.

Twitter si pro nás připravil také drobnější úpravy, které postihly především ikony v aplikaci. Tak například, nyní se ikonka pro odpověď na jednotlivý „tweet“ změnila ze zakřivené šipky na takzvanou bublinu řeči. Zřejmě je to proto, že si někteří lidé mysleli, že zakřivená šipka znamená „smazat“ nebo „vrátit se se na předchozí stránku“. Celkově veškeré ikony v rámci celé aplikace jsou o něco jednodušší.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat