Qualcomm má nové čipy do chytrých reproduktorů

Qualcomm má nové čipy do chytrých reproduktorů
2017-06-20T07:15:34+02:00
• 20. 6. 2017

Chytrých reproduktorů v poslední době přibývá na trhu jako hub po dešti, a proto společnost Qualcomm se chce už teď připravit na blízkou budoucnost, kdy můžeme očekávat od každého známějšího výrobce vlastní řešení. Americký producent oznámil dvě nové čipové sady, kterým nebude dělat problém jak hlasový asistent, tak ani třeba sluchátka vybavené USB typu C místo klasického 3,5mm jacku.

Procesory podporují platformu Android Things a k ní se zanedlouho připojí Google Assistant, Cast for audio nebo Alexa Voice Services od konkurenčního Amazonu. Přenos hudby má být zajištěn přes DLNA či vzdálené úložiště, přičemž by nemělo moc záležet na zvoleném formátu včetně Hi-Res 32 bit/192 kHz a bezztrátového FLAC/ALAC.

Nově půjde rozdělit spuštěná hudba do určitých zón, takže v každé místnosti vám klidně může hrát odlišná hudba. V různých kombinacích lze také počítat s lepším potlačením okolního šumu, kvalitním zesilovačem, dynamickým rozsahem až 1313 dB, podporou USB kabelu typu C či kodeku Bluetooth aptX.

Zdroje: qualcomm.com, qualcomm.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat