Příští generace Pixel by mohla být vybavena touchpadem

Příští generace Pixel by mohla být vybavena touchpadem
2017-06-28T07:40:27+02:00
• 28. 6. 2017

Americká společnost Google zveřejnila patent týkající se nové funkce, jež by mohla být nasazena u budoucích generací Pixel. Podle nákresů americký gigant hodlá na trh přivést telefon, jehož zadní strana bude vybavena dotykovou plochou. Ovšem Googlu se zde vybízí i druhá možnost, jak s novým patentem naložit. Svou licenci by mohl udělit „propůjčit“ výrobcům telefonů.

Společnost ve své přihlášce píše „Pro uživatele by bylo výhodnější, kdyby měl k dispozici další dotykový povrch, jenž nabízí další provozní režimy“. Tento takzvaný zadní touchpad může pracovat různými způsoby, a to v závislosti na aplikaci či danou operaci.

Například, pokud je otevřená hudební aplikace, zadní touchpad umožňuje uživateli ovládat hlasitost přehrávajícího zvuku. U prohlížeče pak může druhá dotyková vrstva posloužit pro přiblížení a oddálení či procházení webové stránky, aniž by se musel uživatel dotknout přední části obrazovky.

Google se taktéž rozhodl nasadit gesta, díky kterým může uživatel vytvořit svými prsty kruh, na základě čehož se automaticky spustí určená aplikace nebo funkce. Uživatel, podle nákresu, navíc může sám rozhodnout, zda takové gesto bude vykonávat nějakou funkci. Například, zadní touchpad může být naprogramován tak, aby se gestem „C“ otevřela aplikace fotoaparátu, zatímco výše uvedený kruh zapnul a vypnul Wi-Fi.

Společnost Google tento patent podala téměř před rokem. Nicméně, USPTO ji až minulý týden zveřejnilo. Samozřejmě, neexistuje zde žádná záruka skutečnosti, že bychom se nového touchpadu opravdu v budoucnu dočkali.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat