Nokia představila nové fitness produkty

Nokia představila nové fitness produkty
2017-06-28T07:55:38+02:00
• 28. 6. 2017

Legendární společnost Nokia, která se v posledních letech snaží vrátit na špičku TOP výrobců, před více než rokem odkoupila firmu zabývající se chytrým příslušenstvím. Mezi populární produkty patří například chytrá váha či designově vkusné chytré hodinky pro sledování aktivity. Jedná se o francouzského výrobce Withings, a nyní uzavřená spolupráce nese první ovoce. Nenechte se však zmást, všechny tyto produkty se začínají prodávat pod značkou Nokia.

S touto novinkou se finská společnost rozhodla na trh uvést hned dvojici nových zařízení. Prvním produktem, jenž doplní stávající nabídku, se stává Nokia Body. Ten bude široké veřejnosti dostupný za 60 eur, což je v přepočtu asi 1 600 Kč.

Hlavním úkolem produktu je synchronizace s webovou službou a také mobilní aplikací. Jinými slovy, veškeré naměřené hodnoty se automaticky uloží jak na web, tak také do vámi nainstalované aplikace. Skvělou informací taktéž je, že se rovnou počítá index BMI – jedná se o číslo používané jako indikátor podváhy, normální tělesné hmotnosti, nadváhy a obezity, umožňující statistické porovnání tělesné hmotností lidí s různou výškou. Možnost vytváření profilů jednotlivých členů rodiny je pak samozřejmostí.

Druhou žhavou novinkou je Nokia BPM+. Jedná se o další zdravotní produkt, který dokáže monitorovat váš tlak. Zařízení je určeno pro zápěstí, díky čemuž můžete sledovat svůj krevní tlak během pohybu. Přenosný BPM+ umožňuje majitelům sledovat jak systolický, tak také diastolický krevní tlak, a v neposlední řadě kontroluje srdeční frekvenci. Ten je, jako Nokia Body, opět propojený s webovou službou a mobilní aplikací. Nokia BPM+ vás vyjde na 130 eur, tedy přibližně 3 400 Kč.

Změn se dočkala mimo jiné i aplikace Nokia Health Mate pro iOS a Android, jež představuje místo, kde jsou uložena veškerá data o vašem zdravotním stavu. Ta nyní disponuje jednodušším a rychlejším uživatelským prostředím. Aplikace navíc nabízí takzvané osmitýdenní wellness programy, které každému jednotlivému uživateli pomáhají dosáhnout jeho cílů, a to především v oblasti váhy a celkové spokojenosti.

Zdroj: pocket-lint.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat