Samsung nabídne telefony s Tizenem globálně

Samsung nabídne telefony s Tizenem globálně
2017-05-18T15:15:04+02:00
• 18. 5. 2017
1

Samsung přišel v rámci konference Tizen Developer Conference 2017 s prohlášením, že hodlá prodávat své telefony s OS Tizen celosvětově. V současné době lze tyto telefony zakoupit jen na vybraných trzích v Asii, Africe a Latinské Americe.

Jedním z nejdůležitějších trhů je pak Indie, kde jsou telefony s Tizenem dostupné od roku 2015 a za dobu své přítomnosti se zde setkaly s velkým úspěchem. Samsung prozradil, že v roce 2016 stouply prodeje o 30 % a tento rok se již hodnota vyšplhala ke 100 %.

Po tomto úspěchu se zřejmě Samsung rozhodne rozšířit dostupnost na další trhy a hovoří se dokonce o celosvětové dostupnosti. Jde o dosti překvapivý krok, vhledem k tomu, že Samsung s tímto systémem momentálně nabízí jen telefony z nejnižší třídy. Byly tu však již i specifikace o top modelu s Tizenem.

I přes relativně malou rozšířenost si je Samsung vědom také problematiky aplikací. Snaží se tedy pro tyto telefony nabízet dostatečné množství stejně kvalitních aplikací, které si mohou dopřát uživatelé Androidu. Výrobce slíbil, že letos se oproti loňsku počet nabízených aplikací zdesetinásobí.

Zdroje: gsmarena.com, sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Aleš Ulehla

19. 5. 2017, 8:22

Jen aby..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat