OnePlus 5 – uniká první fotografie prototypu, potvrzuje duální fotoaparát aktualizováno

OnePlus 5 – uniká první fotografie prototypu, potvrzuje duální fotoaparát [aktualizováno]
2017-05-17T09:15:05+02:00
• 17. 5. 2017
1

Aktualizováno 17. 5.

Redakci webu Android Authority se podařilo exkluzivně získat fotografii prototypu OnePlus 5. Ten vychází z dříve uniklých technických nákresů a disponuje duálním fotoaparátem. Tělo pak tvarem i barvou nápadně připomíná předchůdce, OnePlus 3T. Rohy jsou však o něco kulatější a i vrchní strana je více zaoblená.

Dle dostupných informací se finální podoba telefonu nebude s tímto prototypem příliš shodovat a máme očekávat odlišnou podobu. Jak moc se od tohoto prototypu finální model designem odchýlí však není jasné.

I přes to, že máme k dispozici poměrně povedenou fotografii, nejsou k dispozici žádné bližší podrobnosti o zachyceném telefonu. Nevíme tedy ani rozměry, ani jaká výbava se skrývá uvnitř. Podle zdroje obeznámeného s plány společnosti bychom se ale měli připravit na výrazný cenový nárůst oproti loňskému modelu. Sice to není zpráva, kterou bychom slyšeli rádi, ale ve výsledku zřejmě nebudou uživatelé vyšší investice litovat, jelikož výrobce plánuje použít v letošním top modelu kvalitnější a tedy i dražší komponenty. Jde o nepotvrzené informace, ale cena by se údajně mohla vyšplhat až na $650, což odpovídá zhruba 15 500 korunám.

Původní článek 9. 5.

OnePlus na čínské sociální síti Weibo zveřejnilo první grafiku lákající na nadcházející model, jehož název byl také nyní oficiálně potvrzen. Kvůli čínské pověrčivosti spojené se čtyřkou ponese novinka označení OnePlus 5 a její představení bylo zatím bez bližších specifikací oznámeno na léto.

Dá se předpokládat, že stejně jako loni proběhne představení i zahájení prodeje současně již začátkem léta. Zatím však kromě tohoto nebyly oficiálně potvrzeny žádné další informace ani podrobnosti o výbavě nového modelu. Dle předchozích spekulací však lze očekávat opět to nejlepší na trhu. Počítat bychom měli se Snapdragonem 835, až 8 GB RAM či 23MPx duálním fotoaparátem. Displej oproti předchůdci neporoste, ale měl by si polepšit v rozlišení z Full HD na QHD. Nejvíce potěší navýšení kapacity baterie, předpokládá se hodnota v rozmezí 3600-4000 mAh.

V následujících týdnech a měsících lze očekávat stále častější úniky informací a především odhalení podoby nového modelu, o které se zřejmě opět již tradičně postará Evan Blass na svém Twitteru. Již jsme měli možnost vidět první render, ten však nápadně připomíná předchozí OnePlus 3T a jde pravděpodobně jen o upravený render loňského modelu. Na věrohodnější podobu si budeme muset ještě počkat.

Zdroje: androidauthority.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Rozhodují se mezi 1+3T a 1+5, ale jestli cena bude 15k+ tak to budu zklamaný protože to je už docela velký rozdíl.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat