Apple prý plánuje ukončit řadu iPad mini

Apple prý plánuje ukončit řadu iPad mini
2017-05-17T14:30:20+02:00
• 17. 5. 2017

Představování nových iPadů se již poslední dobou děje prakticky náhodně a rozhodně již nepřichází nové modely vždy na podzim. Nejmenší tablet od Applu byl naposledy inovován v roce 2015, kdy byl představen iPad mini 4. Od té doby je stále v nabídce, ačkoli dnes již pouze v jedné variantě. A tak se pravděpodobně schyluje k jeho konci.

Dle zdrojů blízkých Applu žádný nový iPad mini již nebude představen a současná generace bude postupně vyřazena kvůli nízkým prodejům. To je pravděpodobně způsobeno iPhonem Plus, který nabízí úhlopříčku 5,5 palce, a tak si málokdo koupí k němu tablet o úhlopříčce 7,9 palce. Kdy bude prodej iPad mini 4 ukončen známé není.

Příčinou klesajících prodejů iPadu mini může být právě absence jakékoliv inovace této velikosti. Stále totiž nabízí pouze procesor Apple A8, který bude brzy již minimální hranicí pro běh aktuální verze iOS. V současné době lze zakoupit iPad mini 4 již jen s úložištěm o velikosti 128 GB, a to buď za 12 990 Kč ve variantě jen s WiFi nebo za 16 990 Kč s LTE modemem.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat