Xiaomi vidí svoji budoucnost v Indii

Xiaomi vidí svoji budoucnost v Indii
2017-04-05T08:44:05+02:00
• 5. 4. 2017

Doslova raketový nástup společnosti Xiaomi za poslední roky se dostává do útlumu, což čínský výrobce plánuje brzy změnit opět v opačný trend. V nedávném rozhovoru pro agenturu Bloomberg byl vyzpovídán spoluzakladatel firmy Lei Jun, který chce zvýraznit působení na mobilním trhu v Indii, kde již jsou poměrně úspěšní. K navýšení příjmů má hlavně pomoci chystaná finanční injekce rozdělená do několika částí.

Xiaomi spustilo své podnikání v Indii před dvěma lety, kdy investovala prvních 500 milionů dolarů a připravované rozšiřování značky v horizontu 3 až 5 let teď podpoří dalšími 500 miliony dolarů. Spoluzakladatel připustil, že se firma potýkala s mnoha problémy, vycházelo mnoho negativních zpráv, ale nikdy to nebylo tak špatné, jak se hovořilo. Momentálně jsou údajně zpátky ve zdravém růstu a chtějí s ním pokračovat v příštích dvou letech.

V Indii jde o druhého největšího výrobce chytrých telefonů z hlediska tržeb. Loňský rok jim přinesl příjmy ve výši 1 miliardy dolarů a letošním roce chtějí atakovat hranici 2 miliard dolarů. Tomu má přispět upuštění od tzv. bleskových prodejů, podpora kamenných prodejen, zvýšení produkce přes druhou největší továrnu v zemi, která byla otevřena nedávno. Zůstává otázkou, jak se zachová konkurence, jako jsou firmy Oppo či Vivo. Ty rovněž zažívají velký růst, avšak Xiaomi zatím nešlapou ani na paty.

Zdroj: bloomberg.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat