Samsung uvedl chytrý router Connect Home

Samsung uvedl chytrý router Connect Home
2017-04-02T11:29:28+02:00
• 2. 4. 2017

Společnost Samsung neodhalila jen dvě největší hvězdy v podobě Galaxy S8 a Galaxy S8+, ale v pozadí přišel na řadu také první síťový WiFi router s názvem Connect Home. Ten toho ke všemu umí víc než klasický router, takže dokáže zaujmout širší spektrum uživatelů. Jihokorejský výrobce o samotném zařízení neprozradil příliš mnoho informací včetně prodejní ceny, zahájení prodeje nebo možnou dostupnost.

Celá krabička může rovněž sloužit jako ovladač chytrých doplňků v domácnosti. Avšak jeho hlavním úkolem je nahradit běžný router a díky dalším modulům rozšířit internet do míst, kde signál ztrácí na své kvalitě. Každý modul obsahuje dvě Ethernet přípojky (in/out) pro vytvoření stabilního pokrytí. Mezi podporované doplňky patří stovky technologií, které ovšem mají větší uživatelskou základnu v zahraniční.

Například se hodí zmínit reproduktory Amazon Echo, Bose, platforma Philips Hue, Google Home, senzory z Halo Smart Labs a desítky výrobků ze stáje Samsung. Výrobce během konference dokonce ukázal, jak dokážete zjistit obsah vaší lednice přes chytrý telefon a krabičku Connect Home. V prodeji si budete moct vybrat ze dvou variant. První verze nabídne 2×2 antény s technologií MU-MIMO, pomalejší procesor a maximální přenosovou rychlost 866 MB/s.

Nadstandardní varianta potěší anténami 4×4, rychlejším procesorem a maximální rychlostí 1,7 GB/s. U obou nechybí podpora funkce Bluetooth 4.1. První varianta půjde zakoupit v balení po třech kusech nebo jen s jedním hlavním modulem. Naopak vyšší verze se vůbec neobjeví ve variantě se třemi moduly.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat