Oukitel představil kompaktní telefon C5 s 5″ displejem. Výbavou nenadchne, cenou ano

Oukitel představil kompaktní telefon C5 s 5″ displejem. Výbavou nenadchne, cenou ano
2017-04-28T07:09:39+02:00
• 28. 4. 2017

Pokud patříte mezi uživatele, kteří nemají rádi dnes již standardní 5,5″ displeje a zároveň nechcete za telefon platit závratné částky, tak Oukitel přichází na trh s telefonem C5, nástupcem modelu C5 Pro. Zní to velice divně, ale je tomu tak. Prvně přišel model C5 Pro s 5,5″ displejem na konci loňského roku a v tomto týdnu se začíná prodávat model C5 s menším displejem, horší konektivitou, ale zase s lepším systémem.

Oukitel C5

Krásné provedení, výbava slabá

Pokud jste osoba, která se nezajímá moc o vybavenost telefonu a o jeho parametry, mohl by se vám nový C5 zalíbit. Novinka nedisponuje převratnou technologií, ale na zcela základní používání, jako jsou četovací klienti, volání, zprávy, pár fotek, hudba a prohlížení internetu to zcela stačí. Oukitel C5 ve svém zlatém těle, popřípadě ve stříbrnobílem, skrývá čtyřjádrový procesor od MediaTeku MT6580 s taktem 1,3 GHz. O chod se dále stará 2GB operační paměť. Soubory a aplikace je možné ukládat na 16 GB paměť, což je žalostně málo. Ani fotoaparát není žádná sláva. Na zadní části nabídne pouze 5 MPx interpolovaných na 8 MPx a na přední části pouhé 2 MPx interpolované na 5 MPx. Displej by měl disponovat tvrzeným sklem, není však známo jakým. Displej je osazen 2,5D sklem a má pouze 1 mm tenké rámečky. Rám telefonu je kovový, takže by měl být odolný, jak je k vidění na videu.

oukitel C5

Problém však u takovéto konstrukce bývá ten, že kovový rámeček, nedokáže ochránit tělo telefonu před rozbitím. Pokud je plastový telefon spojen s kovovým rámečkem, vytváří to při dopadu špatné pnutí v těle a displej se snadno rozlomí, viz například recenzované Leagoo M5. Další nevýhodou telefonu je jeho baterie, ta má pouhých 2000 mAh. Avšak při 5″ displeji s rozlišením 1280 x 720 pixelů by to neměl být veliký problém. Další nevýhodou je váha telefonu. Ta i při malých rozměrech dosáhla na 174 g, což je poměrně dost na tak malý telefon. Telefon navíc nemá možnost připojení ke 4G, ale pouze ke 3G sítím.

Každopádně C5 nemá jen samá negativa. Jeho výhodou je nejnovější systém Android 7 a poměrně nízká startovací cena 50 dolarů čili 1200 Kč bez zahrnutí cla a dalších poplatků. Standardní cena by se měla poté pohybovat okolo 1600 Kč. Telefon se nevyplatí kupovat, pokud jste schopni připlatit si alespoň dalších tisíc korun máte na výběr z lepšího spektra telefonů. Ale u tak nízké cenové relace stěží budete hledat lepší mobilní telefon. Vzpomeňte si například na firmu Gretel, která přišla minulý týden s telefonem ve stejné relaci, ale ještě s horšími parametry.

Zdroje: gizchina.com, oukitel.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat