HTC U se poodhaluje v červené variantě aktualizováno

HTC U se poodhaluje v červené variantě [aktualizováno]
2017-05-08T17:15:36+02:00
• 8. 5. 2017
1

Aktualizováno 8. 5.

Nový top model v podobě HTC U 11 pomalu a jistě klepe na dveře, a tak není divu, že se na internetu objevuje čím dál více spekulací. Telefon by měl s největší pravděpodobností nabídnout lesklá záda, tak jako modely U Play a U Ultra.

Celou konstrukci pak bude doplňovat kovový rámeček, v němž budou implementována senzorová tlačítka (= regulace hlasitosti a tlačítko pro zapnutí/vypnutí displeje) + zcela nová dotyková plocha pro gesta, která se bude nacházet kolem zařízení. Navíc bychom se mohli dočkat červené varianty, jenž se nyní objevila na 3D renderech.

Aktualizováno 1. 5.

Letos se každý výrobce snaží nějak odlišit od ostatních. Samsung má svůj zakřivený displej, LG láká na displej s minimálními rámečky a HTC přijde s mobilem, který bude mít senzory citlivé na tlak po stranách zařízení. Kromě této vymoženosti jsme měli jen kusé informace o specifikacích. To se tak trochu mění, jelikož uniká obrázek znázorňující hardwarovou výbavu.

V klíčových vlastnostech bude konkurovat každému top modelu. Za zmínku stojí certifikace IP57, dual SIM, microSD karty, HTC Boomsound a 6 GB RAM.

Obrázek potvrzuje existenci 128GB modelu, ale je otázka, jestli se jedná o globálně dostupnou verzi a kolik GB nabídne základní model. Kromě toho se proslýchá, že se novinka bude jmenovat HTC U 11. Vše se dozvíme již 16. 5. 2017.

Aktualizováno 20. 4.

HTC dnes odhalilo webovou stránku, která láká na představení očekávaného modelu HTC U. Již jsme měli možnost vidět několik uniklých renderů a videí, nyní příchod novinky potvrdilo oficiálně i HTC. K představení dojde 16. 5. v 8:00 našeho času a k dispozici bude rovněž živý online přenos z této události. Hlavním lákadlem letošního top modelu je dotykové ovládání pomocí rámečku.

Aktualizováno 2. 4.

Představení hlavního modelu HTC U se zřejmě blíží. První jsme zde měli nástin specifikací, nyní uniká tiskový render. Ač novinka nemusí vypadat zajímavě na první pohled, tak je nutné podotknout, že zde nenajdete jakákoliv hardwarová tlačítka.

To podporuje spekulaci, že vše bude nahrazeno dotykovými senzory po stranách zařízení. Je zvláštní, že zde není ani hlavní zapínací tlačítko. Dokonce zde není ani prostor pro čtečku otisků prstů, což by mohlo nasvědčovat tomu, že se HTC rozhodlo implementovat tento kus hardwaru přímo do displeje. Mimo jiné, nenajdete zde ani konektor pro sluchátka.

Původní článek 1. 4.

HTC před nějakou dobou představilo dva smartphony z nové řady U. Jedná se o novinky HTC U Ultra a HTC U Play. Nedávno jsme se také dozvěděli o ještě dražší variantě vybavenějšího modelu. V dohledné době bychom se měli dočkat hlavního zařízení, které ponese označení HTC U.

Koncept HTC Ocean

Prozatím jsme měli jen kusé informace, přičemž některé naznačovaly, že by HTC U mělo vycházet z konceptu HTC Ocean, jenž se objevil ke konci minulého roku. V tuto chvíli nám chybí jakákoliv uniklá fotografie nebo render HTC U, ale na druhou stranu se objevují výsledky benchmarku poukazující na hardwarovou výbavu.

Velikost displeje není známá, ale rozlišení bude 1440 x 2560 pixelů. Na zadní straně se bude nacházet 12MPx senzor, pravděpodobně s technologií Ultrapixel. Přední strana bude obsahovat 16MPx senzor pro lepší selfie. RAM bude ve velikosti 4 GB a úložiště nabídne 64 GB. O výkon se má starat Snapdragon 835 a softwarovou výbavu bude zajišťovat Android 7.1.1. Energii má zajišťovat baterie o kapacitě 3000 mAh.

Podle těchto informací by to ukazovalo na příchod tuctového top modelu, ale pravděpodobně novinka nabídne něco navíc, respektive technologii, která ještě nebyla použita u top modelu. Dle spekulací bude HTC U vybaveno senzory po stranách mobilu, které budou sloužit pro ovládání zařízení. Uvidíme, jestli novinka nabídne možnosti konceptu HTC Ocean.

Zdroje: neowin.net, pocketnow.com, gizmochina.com, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

nerad bych někomu kazil radost, ale ta tlačítka na červené variantě vypadaj dost „fyzicky“

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat