IHS Markit zjistil výrobní cenu Galaxy S8/S8+

IHS Markit zjistil výrobní cenu Galaxy S8/S8+
2017-04-25T11:59:05+02:00
• 25. 4. 2017

Dva noví tahouni v portfoliu společnosti Samsung patří v současné době mezi mobilní elitu, čemuž také odpovídá jejich prodejní cena v obchodech. Firma IHS Markit jako první dokázala zjistit výrobní náklady u Galaxy S8 a ty jsou zase o něco vyšší než u předchozí generace. Jihokorejský výrobce každým rokem investuje nemalé finanční částky do nových technologií, které samozřejmě zohledňuje v konečném součtu.

Podle prvních propočtů výroba jednoho 64GB modelu stojí 307,50 dolarů (tj. cca 7 610 Kč), což je o 43,34 dolarů více než u Galaxy S7 nebo o 36,29 dolarů více než u Galaxy S7 Edge. I když neznáme přesné částky u konkrétních prvků, tak třeba jen baterie vychází na 4,50 dolarů či paměti NAND/DRAM stojí 41,50 dolarů. V celkových nákladech nejsou hlavně zohledněny náklady na výzkum a vývoj, kde Samsung vždy stanovuje největší rozpočty.

Jen v tomto segmentu bylo roce 2016 vyhrazeno 13 miliard dolarů. Zde nejvíce peněz mohlo padnout na skener oční duhovky nebo zahnuté hrany u displeje. Mezi další náklady lze rovněž zařadit dopravu, marketing, různé dovozní poplatky a platy zaměstnanců. K celému balíčku se ještě připočte marže, a jak se v úvodu nemusí zdát, tak v konečném výsledku nejde zrovna o vysoké číslo mezi nákupní cenou obchodníků a prodejní cenou pro konečného spotřebitele.

Zdroj: businesswire.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat