Apple představil novou video aplikaci Clips aktualizováno

Apple představil novou video aplikaci Clips [aktualizováno]
2017-04-06T19:55:56+02:00
• 6. 4. 2017

Aktualizováno 6. 4.

Před pár týdny Apple oznámil novou aplikaci pro vytváření videí, přičemž nabízí zajímavé funkce. Tak trochu to vypadá, že chce zaplnit místo po ukončené sociální síti Vine. Novou aplikaci můžete stahovat přímo z obchodu App Store.

Původní článek 23. 3.

Jablečná společnost před krátkou chvílí představila zcela novou mobilní aplikaci, která je určená grafikům. Ovšem nenechte se zmást. Aplikace toho dokáže daleko více, než jen pracovat s fotografiemi. Tak například je možné vytvářet krátká videa, která uživatel může obohatit přidáním fotografie, nativních filtrů či hudby.

Apple se také lehce inspiroval u svých „konkurentů“ – Snapchat, Instagram a Prisma. „Appka“ totiž umožňuje vytvářet kreativní a živé video. Výslednou práci pak lze lehce sdílet se svými přáteli, a to přes aplikaci Zprávy nebo populární sociální sítě.

Video aplikace pod názvem Clips je k dispozici nejen pro iPhone, ale také iPad. Díky funkci Live Titles mohou uživatelé vytvářet animované titulky a tituly s použitím vlastního hlasu. Nechybí zde ani komiksové filtry, bubliny, různé tvary a podpora pro full-screen animované plakáty. Je mi poněkud záhadou, že pro úpravu videí není možné používat časové osy či další komplikovanější nástroje pro úpravy.

Budete tak muset jednoduše stisknout a podržet jediné tlačítko pro natáčení živých videí a fotografií, nebo jej vybrat z knihovny. Jakmile máte video připravené, můžete aplikovat umělecké filtry, bubliny, tvary, či dokonce emotikony. Uživatelé mimo jiné mohou přidat takzvané celoobrazovkové plakáty s animovaným pozadím a přizpůsobitelným textem. K dispozici je hned celá škála zvukových stop, které se automaticky nastaví tak, aby co nejlépe odpovídaly délce videoklipu.

Aplikace také nabízí možnost nahrávat titulky a tituly za použití hlasu. Tyto popisky jsou pak generovány automaticky, a to přesně tak, jak uživatel hovoří. Na obrazovce se pak perfektně zobrazí synchronizovaný hlas uživatele – výsledný text. Clips podporuje až 36 různých jazyků.

Nová video aplikace od Applu prozatím není k dispozici. Podle oficiálních informací však bude dostupná v App Storu již příští měsíc, a to zcela zdarma. Podpora verzí operačních systémů je poněkud chudší – pouze iOS 10.3 a novější.

Zdroje: fonearena.com, thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat