Aplikace Google Kalendář je nyní připravena také pro iPady

Aplikace Google Kalendář je nyní připravena také pro iPady
2017-04-02T08:50:08+02:00
• 2. 4. 2017
1

Americká společnost Google si pro své uživatele konkurenčních iPadů konečně připravila plně optimalizovanou aplikaci Google Kalendář. Pro samotné uživatele nabízí mimořádně užitečné funkce, tedy pouze v případě, že jsou již unaveni z továrního Apple plánovače.

Aplikace Kalendář od cupertinské společnosti je bohužel dostupná pouze pro telefony a tablety s iOS. Z toho tedy vyplývá, že aplikaci od Applu na ostatních systémech nenajdete, což může některým uživatelům dělat velké potíže. Apple na podobné problémy žadnými kroky dosud nezareagoval, a tak se do hry vložila konkurenční společnost Google.

Ta nyní plně optimalizovala svůj vlastní kalendář, který pro iPady přináší podporu v podobě zapisování událostí, stanovení vlastních cílů a využívání větší plochy tabletu. Jedná se o hlavní novinky, které zveřejněná verze aktuálně nabízí. Podle všeho se však v budoucnu dočkáme dalších funkcí.

Zajímavostí také je, že nyní uživatelé mohou používat widget, který bude mít za úkol zobrazovat a upozorňovat na veškeré nastávající plány, a to jak na uzamčené obrazovce, tak také v oznamovacím centru. Nejedná se o nic revolučního (viz. Android verze), každopádně pro majitele iPadů hodně cenná „fičura“.

Jestliže jste majitelé iPadů a hledáte vhodnou aplikaci, která by byla kompatibilní i s ostatními systémy, Google Kalendář je pro vás jasnou volbou.

logo-app Google Calendar Developer Zdarma iOS

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Daniel Rokos

2. 4. 2017, 9:29

Jako proč jim ještě upravovat aplikace. Apple nám taky neupravuje aplikace určené pro jeho zařízení.Nic

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat