ACCC žaluje společnost Apple, údajně kvůli hlášce „Error 53“

ACCC žaluje společnost Apple, údajně kvůli hlášce „Error 53“
2017-04-09T16:29:53+02:00
• 9. 4. 2017

Australská organizace (The Australian Competition and Consumer Commission) podala federální žalobu na Apple. Celá žaloba se týká ohledně oprav a záručních procesech firmy Apple – například neslavná chyba Error 53, která úřadovala především v loňském roce.

V žalobě ACCC vysvětluje, že společnost s logem nakousnutého jablka zcela zbytečně zatopila svým zákazníkům, a to loni v únoru. V této době Apple spustil takzvaný Error 53, ze kterého neměli postižení majitelé vůbec radost. Problém spočíval v tom, že tato chyba se objevila ve chvíli, kdy nedošlo ke správné identifikaci Touch ID nebo displeje. Jestliže jedna z těchto hardwarových součástek byla opravena neoprávněnou třetí stranou, zařízení při provádění bezpečnostní kontroly selhalo. V praxi to znamená, že nebylo možné iOS zařízení používat.

ACCC dále uvádí, že zákazníci mají nárok na speciální druh záruky, a to už při nákupu zboží. Tato záruka se vztahuje na kvalitu zařízení. Australská organizace uvádí, že Apple nemá právo měnit své záruční podmínky. V minulých letech Apple neměl žádný problém s opravami třetích stran, ovšem nyní ano. A to se ACCC pochopitelně nelíbí.

„Popírat spotřebitelská záruční práva jen proto, že zákazník zvolil opravu u třetí strany není podle nás správné. Budoucí potenciální zákazníky navíc tyto kroky mohou od koupi dalšího zařízení značky Apple odradit. Společnost Apple se v tomto případě snažila tlačit dopředu své vlastní opravy, které jsou však oproti třetím stranám několikanásobně dražší.“

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat