ZTE skončilo v roce 2016 ve ztrátě kvůli vysoké pokutě

ZTE skončilo v roce 2016 ve ztrátě kvůli vysoké pokutě
2017-03-27T12:00:20+02:00
• 27. 3. 2017

Společnost ZTE zveřejnila konečný výsledek hospodaření za rok 2016, a pokud by nemusela hradit vysokou pokutu ve výši 892 milionů dolarů udělenou od amerických úřadů, tak by ve srovnání s rokem 2015 dosáhla nárůstu takřka 20 %. Nicméně čínský výrobce byl ušetřen od dalších 300 milionů dolarů, jestliže by nepřistoupil na dodržení podmínek uzavřené dohody platící od 22. března.

Obrovská pokuta byla udělena za vydávání falešných prohlášení a prodej svých zařízení v omezených oblastech, jako je například Kuba, Írán, Súdán, Sýrie nebo Severní Korea. Poslední čtvrtletí roku 2016 bylo tedy zakončeno ztrátou ve výši 760 milionů dolarů, která se výrazně podepsala na celkovém výsledku, a to ztrátě 343 milionů dolarů. V opačném případě se zisk mohl vyšplhat na 557 milionů dolarů.

Čínské ZTE je čtvrtým největším prodejcem chytrých telefonů ve Spojených státech, čemuž také prospívá spolupráce s místními operátory AT&T, T-Mobile, Sprint nebo předními společnostmi Intel, Microsoft, Qualcomm. Případné nesplnění podmínek může pro výrobce znamenat až zákaz jakékoliv spolupráce s americkými firmami či státními organizacemi. To moc nepřipadá v úvahu, protože pro ZTE je americký trh jeden z klíčových.

Zdroj: reuters.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat