Youtube ukončuje podporu editoru poznámek

Youtube ukončuje podporu editoru poznámek
2017-03-17T06:43:03+02:00
• 17. 3. 2017

Možná jste si už někdy pustili video, do jehož obsahu bylo vloženo až příliš velké množství poznámek. Většina uživatelů je ihned vypnula skrze samotný přehrávač, ale nejednalo se o globální nastavení, takže se tak muselo učinit u každého videa zvlášť. Ve výsledku se poznámky minuly účinkem a stala se z nich otravná funkce, která byla zneužívána.

Navíc po zavedení karet a závěrečných obrazovek kleslo využití o 70 %. Poznámky se nedaly používat u mobilních zařízení, díky čemuž se jednalo o omezenou funkci, která znepříjemňovala sledování pouze ve webovém přehrávači. Z těchto důvodů došlo k rozhodnutí, že dojde k ukončení podpory editoru poznámek. Stane se tak 2. května.

Po tomto datu budou mít tvůrci obsahu k dispozici karty a závěrečné obrazovky. Zde jsou vyjádření Youtubu, proč dochází k této změně:

  • Závěrečné obrazovky a karty fungují na mobilních zařízeních: Editor poznámek jsme uvedli v roce 2008, tedy předtím, než svět přešel na mobilní zařízení. Více než 60 % doby sledování YouTube nyní pochází z mobilních zařízení, tak proč se namáhat s vytvářením poznámek, ke kterým nebude mít více než polovina publika přístup? Závěrečné obrazovky a karty fungují na mobilních zařízeních i na stolních počítačích a nabízejí tedy lepší poměr cena/výkon.
  • Závěrečné obrazovky a karty jsou pro diváky zajímavější: Zjistili jsme, že závěrečné obrazovky a karty na YouTube generují sedmkrát více kliknutí. Diváci dokonce obecně nemají rádi poznámky a v průměru jich zavřou 12, než na jednu kliknou. Navíc stále další diváci poznámky zcela vypínají.
  • Závěrečné obrazovky se snáze vytvářejí: Slyšeli jsme od mnoha tvůrců, že přidávání poznámek na konec videa je náročné. Závěrečné obrazovky tento proces výrazně usnadnily a také urychlily – a to až desetinásobně. Koncové obrazovky je možné importovat z jiných videí, případně lze používat dynamické vrstvy, které vám ušetří ještě více času.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat