Samsung investuje 7 miliard dolarů do vývoje 10nm a 7nm technologie

Samsung investuje 7 miliard dolarů do vývoje 10nm a 7nm technologie
2017-03-17T07:00:48+02:00
• 17. 3. 2017

Jihokorejská společnost Samsung představí svůj vůbec první chytrý telefon s procesorem, vyrobený 10nanometrovou technologií, již tento měsíc. Ano správě, jedná se o vlajkový model pro rok 2017, tedy Galaxy S8 a Galaxy S8+. Ten se však bude vyrábět ve dvou variantách – s čipem Snapdragon 835 a Exynos 8895, a to v závislosti na trhu. Každopádně, korejská firma má se svou výrobní linkou daleko větší plány.

Nedávno totiž oznámila, že v tomto roce bude investovat 6,98 miliard dolarů do vývoje 7nanometrové výrobní technologie. Těchto nových výkonných a velmi úsporných procesorů bychom se pak měli dočkat v první polovině příštího roku.

Zajímavější je ale informace, že se Samsung rozhodl k odvážnému rozhodnutí v podobě prodloužení výroby 10nm polovodičů, které se vyrábějí v městě Hwaseong, což je asi 40 km jihozápadně od Soulu. Ve druhém čtvrtletí tohoto roku bude navíc Samsung investovat přes dvě miliardy dolarů do aktuální 10nanometrové technologie.

Korejský gigant má na 7nanometrovou výrobní technologii vysoké nároky. Na základě tohoto faktu byla ihned vedle hlavní továrny přistavěna nová 17 linka, která má za úkol zvýšit výrobní produktivitu. Nikoho zřejmě nepřekvapí, že hlavním důvodem těchto kroků je masivní konkurence schopnost TSMC. Do této zcela nové technologie bude Samsung investovat hned 5,23 miliard dolarů.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat