Xiaomi má nové tenisky s čipem od Intelu

Xiaomi má nové tenisky s čipem od Intelu
2017-03-12T12:35:24+02:00
• 12. 3. 2017

Společnost Xiaomi ve spolupráci s Intelem mají po fitness náramcích pro sportovce další alternativu na zaznamenávání svých aktivit. Jedná se o chytré tenisky, které dostaly poměrně složitý název „90 Minutes Ultra Smart Sportswear“. Zatímco čínský producent zajistil vše od designového zpracování, přes výrobu až po kompletní distribuci či prodej, tak samotný Intel dodal hardwarový prvek z vlastní nabídky.

Boty se mohou pochlubit vzduchovými polštáři, antibakteriálními vložkami nebo protiskluzovými podrážkami. Jejich hlavním mozkem je miniaturní modul s názvem Curie od společnosti Intel, který dokáže sledovat různé sportovní aktivity (chůze, běh, horolezectví, apod.). Následně u životnosti baterie udávají 60 dnů, což si mimochodem tak trošku odporuje s 90 minutami v obchodním názvu.

Z posbíraných dat můžete například zjistit ujitou vzdálenost, rychlost či spálené kalorie. Barevné varianty budou celkem 4 – černá/modrá pro může a černá/růžová pro ženy. Speciální modrá edice je určena pro noční běžce, neboť boty ve tmě umí svítit. Výrobce momentálně spustil pouze předprodej za 300 jüanů (tj. cca 1 099 Kč) za jeden pár bot. První kusy budou expedovány až po 15. dubnu.

Zdroj: gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat