VLC pro Android získává podporu 360° videí

VLC pro Android získává podporu 360° videí
2017-03-01T09:18:54+02:00
• 1. 3. 2017
2

VLC je poměrně známý a rozšířený přehrávač videí a hudby na počítačích. K dostání je taktéž pro operační systém Android a v tomto týdnu se tato mobilní verze dočkala zajímavé aktualizace. Nyní beta verze obsahuje podporu 360° videí. Jde o další krok vpřed ve využitelnosti VR brýlí.

Pouze pro beta testery

Přístup ke zmíněné novince v podobě přehrávání 360° videí mají zatím pouze beta testeři. A pokud jím zatím nejste a nebojíte se nainstalovat si aplikaci, která vám možná může někdy spadnout, tak se do beta programu připojíte přes Google Play prostřednictvím mobilního telefonu, kde ve spodní části popisu aplikace zvolíte možnost připojit se do beta testování. Přes desktop není možné zapojit se do testování. Novou verzi taktéž nezískáte při nainstalování aplikace VLC for Android Beta. Jedná se o starou a nepodporovanou verzi aplikace, která v obchodě visí z cela nepochopitelných důvodů.

Poslední aktualizaci zaznamenalo VLC v srpnu loňského roku a od té doby se nedočkalo žádné podstatné změny. Nyní přichází po půl roce s verzí 2.1, kde přichází s podporou přehrávání videí ve VR brýlích. Dále přichází s funkcí PIP, pokud je nainstalovaná na Android TV. Taktéž byla přidána podpora přehrávání hudby v Android Auto a též tvůrci vylepšili obrázky u alb. Obrázek přehrávané písně či alba se bude nyní zobrazovat na pozadí aplikace, avšak pouze ve velice rozmazané podobě. Kromě těchto zlepšení se dočkalo opravy několik chyb či mírně bylo změněné grafické prostředí, které se více přizpůsobilo vzhledu nejnovějšího Androidu Nougat. Dále bylo vylepšeno vyhledávání mezi soubory či uspořádání a aktualizace složek a souborů. A poslední zajímavou položkou je hlasové vyhledávání. Bude stačit na domácí obrazovce říci Google Now „Search game in VLC“ a aplikace se spustí a vyhledá požadované slova. Zatím je příkaz možný uskutečnit pouze v angličtině.

A pokud hledáte nějaký 360° video obsah, zkuste se podívat na tyto stránky:

logo-app VLC for Android Videolabs Zdarma ANDROID

Zdroje: androidauthority.com, geoffreymetais.github.io

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Josef Přemysl

2. 6. 2017, 13:28

cituji:
2.1, kde přichází s podporou přehrávání videí ve VR brýlích

Kde se to nastavuje?
Díky

Miroslav Kruták

1. 3. 2017, 15:38

A nešlo by, aby získal pořádnou podporu přehrávání kopií/imidžů BluRay? Včetně podpory 3D?

Mám SmartTV s Androidem.
Mám tam KODI, mám tam VLC, mám tam nějaký ten defaultní přehrávač Video od Sony, který už tam byl od výrobce.

TV má aktivní 3D a mám k ní aktivní 3D (bluetooth) brýle.

Když mám 3D MKV soubor (rozpůlený na výšku či na šířku), tak to ta TV v pohodě ve 3D přehraje, ale samozřejmě pak má obraz poloviční rozlišení, což ovšem na 65“ uhlopříčce už je dost vidět. Zvlášť když na 3D filmy je dobré se dívat z ještě větší blízkosti, než obvykle.

Když si ale z internetu stáhnu film na BD ve 3D, tak to přehrát ničím nejde. Při tom na tom BD by právě měl být 3D obraz s plnými snímky pro každé oko.

Má někdo tip, jak to přehrát?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat