Viber dostává velikou aktualizaci, umožňuje posílání peněz a nakupování

Viber dostává velikou aktualizaci, umožňuje posílání peněz a nakupování
2017-03-24T10:19:28+02:00
• 16. 3. 2017

V únoru jsme psali o velké aktualizaci chatovacího klienta Viber. V úterý 14. března jsme se však dočkali ještě větší aktualizace, která přináší mnoho nových funkcí. Novinkami se snaží Viber přizpůsobit konkurenci, napodobuje Snapchat, stejně jak to dělá Messenger od Facebooku. Uživatelé se tedy dočkali spousty nových možností u úpravy fotek. Aktualizace je již dostupná jak pro iOS, tak pro Android.

Posílejte peníze, nebo rovnou nakupujte

Problémem však je, že část aktualizace verze 6.7 je dostupná pouze pro Spojené státy. Pouze v USA mohou posílat peníze přes Western Union. Podobně je tomu tak i u nové funkce Gmailu. Anebo mohou prozkoumávat různé obchody a sdílet nabídky, převážně oblečení, přímo přátelům do četu. Navíc je možné kliknout i na tlačítko nákupu, které uživatele rovnou přesměruje do prohlížeče na stránku prodejce.

Mezi další novinky patří i zavedení tzv. okamžitých video zpráv, které vznikají při zmáčknutí a držení tlačítka pro to určeného. Délka nahrávání je třicet vteřin. Poté stačí prst pustit a video se samo odešle zvolenému příjemci.

Další důležitou novou součástí je posílání gifů. Ta však není nijak doladěná. Přes klávesnici, například Gboard, není možné vyhledat gif a vložit ho tam přímo. Ani to není jako na Twitteru či na Facebooku, že napíšete, jakou emoci chcete, a tu naleznete. Novinka funguje tak, že pokud máte nějaký gif uložený v galerii, můžete ho vložit do chatu a daný gif se bude sám pohybovat.

Poslední důležitou novinkou je možnost chatování v utajeném módu.

U všech zpráv můžete nastavit časový limit, po kterém zmizí. Můžete také blokovat pořizování snímků obrazovky a zajistit, aby zprávy nikdo nepřeposílal. To všechno samozřejmě pod ochranou end-to-end šifrování aplikace Viber.

Problémem dnešní doby je, že se ztrácí jednoduchost aplikací, a tak se na ty současné verze nabalují další a další robustnější aktualizace a z původních jednoduchých IRC chatů pomalu mizí primární funkce samotného chatování a je upřednostňován jakýsi typ narcismu v podobě sdílení fotografií, převážně sebe, pro všechny své přátele či posílání peněz nebo gifů.

logo-app Viber Viber Media S.à r.l. Zdarma ANDROID

logo-app Viber Messenger – Text & Call Developer Zdarma iOS

Zdroje: viber.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat