Qualcomm 205 – nový procesor z nejnižší série

Qualcomm 205 – nový procesor z nejnižší série
2017-03-28T09:14:26+02:00
• 28. 3. 2017

Nejnižší produktová série procesorů od společnosti Qualcomm se ukazuje s novým zástupcem pod názvem Qualcomm 205 Mobile Platform. Ten má za úkol v nejkratším časovém horizontu uspokojit poptávku po rychlejších datových přenosech v rozvíjejících se zemích. Proto je čipová sada primárně určena pro telefony ze základní třídy, aby také prodejní cena zařízení s podporou 4G sítí byla nejdostupnější.

Představený procesor disponuje pouze dvěma jádry Cortex A7 běžící na taktovací frekvenci 1,1 GHz a grafickým čipem Adreno 304, který si rozumí maximálně s displeji o rozlišení 480p. Maximální efektivita a nízké energetické nároky byly hlavními body při samotném vývoji. Mezi další funkce patří Bluetooth 4.1, dual-SIM, FM rádio, LTE 4. kategorie, protokol ANT+ nebo WiFi se standardy 802.11 b/g/n.

V oficiální zprávě uvádějí, že čip by měl vydržet až 34 dnů v pohotovostním režimu, 16 hodin hlasových hovorů či 80 hodin přehrávání hudby. Každopádně velkou roli bude hrát baterie v zařízení. První telefony můžeme vyhlížet už ve druhém čtvrtletí tohoto roku. Nakonec v září lze očekávat ještě dvě novinky s číselným označením 208 a 210, které nebudou nijak výrazně výkonnější.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat