Nejprodávanější elektronice za loňský rok dominovalo Xiaomi, vyhrálo několik kategorií

Nejprodávanější elektronice za loňský rok dominovalo Xiaomi, vyhrálo několik kategorií
2017-03-07T07:30:04+02:00
• 7. 3. 2017

Webový portál Heureka, srovnávající ceny různých výrobků, vyhlásil loňské vítěze v soutěži Produkt roku. Vyhodnoceno bylo na tři sta kategorií, z nichž mnoho spadalo do oblasti elektroniky. Podíváme se na vítěze v kategorii mobilních telefonů, tabletů, ale i na vítěznou powerbanku nebo nejlepší nositelnou elektroniku. Výsledné umístění bylo hodnoceno podle počtu zobrazení, koupených kusů, množství recenzí a celkové kladné odezvy na produkt.

produkt roku 2016

Xiaomi vede, iPhone stále druhý

V nejzajímavější kategorii mobilních telefonů se opět po roce měnilo pořadí favoritů. Král z roku 2015 Huawei P8 Lite byl sesazen telefonem Xiaomi Redmi 3 a spadl až na třetí místo.  Na druhém místě se udržel opět Apple se svým iPhone 5S, kde je již setrvale od roku 2014.

„Posledních šest pět let se mezi vítězi nebo finalisty vždy objevovali telefony značky Samsung. Letos poprvé je finálová trojka bez jejich účasti – vítězem je před Applem a loňským Huaweiem telefon Xiaomi Redmi 3,“ říká Alexandra Čermáková, obsahová manažerka nákupního portálu Heureka.cz.

HEUREKAXiaomi Redmi 3 2GB/16GB na Heureka.czXiaomi Redmi 3 2GB/16GBCena od 2 999 KčHlídat cenu (jen pro přihlášené) HEUREKAApple iPhone 5S 16GB na Heureka.czApple iPhone 5S 16GBCena od 2 289 KčHlídat cenu (jen pro přihlášené) HEUREKAHuawei P9 Lite Dual SIM na Heureka.czHuawei P9 Lite Dual SIMCena od 2 960 KčHlídat cenu (jen pro přihlášené)

U tabletů vyhrály levné kousky

Vítězem v kategorií tabletů se za rok 2016 stal Alcatel OneTouch PIXI 8 (odkaz na Heureka.cz), který disponuje procesorem MediaTek MT8127 taktovaným na 1,3 GHz spolu s 1 GB operační paměti. Nejedná se o výkonný tablet, ale pokud uživatel potřebuje alternativu ke čtečce knih a zařízení na nenáročné prohlížení internetu či k poslechu hudby, je tato varianta poměrně dobrou volbou, jelikož cena je stanovena mírně přes dva tisíce korun českých.

Na druhém místě se umístil další tablet z nízkonákladové kategorie, Lenovo Tab 3 7“ (odkaz na Heureka.cz). S cenou pod dva tisíce korun je velikým konkurentem vítěznému modelu od Alcatelu. Co se týče výbavy, je tablet vybaven podobně jako výherce soutěže. Disponuje procesorem MediaTek MT6735P, který je doplněn 1 GB operační paměti.

Na třetím místě se umístil další Lenovo tablet, konkrétně Tab 2 A10-70F (odkaz na Heureka.cz), který cenově překračuje hranici 5000 Kč. Tablet disponuje deseti palcovou obrazovkou a má o 1 GB více operační paměti než předchozí tablety.

Jak jsou na tom wearables, kamery či powerbanky a další?

U powerbanek vyhrálo Xiaomi se svou 16000 mAh (odkaz na Heureka.cz) velikou záložní baterií. Xiaomi též bodovalo i v dalších kategoriích. Například vyhrálo i v kategorii bezpečnostních IP kamer.

U wearables zvítězily levné hodinky s proprietárním systémem U Watch U8 (odkaz na Heureka.cz). Na druhém místě se umístily povedenější hodinky DZ 09 a na třetím místě skončilo Xiaomi se svým Miband 2, který po předchozích dvou modelech nabízí displej.

Zdroje: heurekashopping.cz, heurekashopping.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat