Meizu na MWC 2017 představilo novou technologii rychlého nabíjení

Meizu na MWC 2017 představilo novou technologii rychlého nabíjení
2017-03-01T14:13:45+02:00
• 1. 3. 2017

Společnost Meizu, na letošním kongresu Mobile World Congress (MWC) 2017 v Barceloně, předváděla svou novou technologii Super mCharge pro rychlé nabíjení. Firma uvádí, že díky jejímu novému řešení bude možné uživatel nabít svůj telefon od nuly do 100 % za pouhých 20 minut. Meizu vsadilo hlavně na 5A nabíječku s ohromujícími 55 W. Navíc celý elektrický náboj je přenášen pomocí „modernizovaného datového kabelu“, který podporuje až 160 W.

Podle Meizu, Super mCharge využívá takzvané nabíjecí čerpadla a využívá „dvě skupiny konverzních obvodů výstupu, a to přímo v polovině napětí“. Tato technika drasticky zvyšuje účinnost nabíjení. Společnost Meizu navíc zjistila, že při použití její metody rychlého dobíjení, teplota baterie dosáhla pouhých 39 °C. Ve výsledku to tedy znamená, že by nemělo hrozit žádným náhodným explozím.

V rozšířeném testování dokázal výrobce svou baterii s kapacitou 3 000 mAh udržet na více než 80 % (od původní kapacity). V praxi to tedy znamená, že baterie za použití rychlého nabití zvládne přes 800 nabíjecích cyklů. Z toho tedy vyplývá, že vydrží déle než dva roky. Meizu však není první čínskou společností, která by se do podobných kroků pustila. Například takové OPPO vloni na MWC představilo svou technologii rychlého nabíjení, díky které je možné se z nuly na 100 % dostat za pouhých 15 minut.

Zdroj: androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat