Bude mít iPhone 8 USB-C namísto Lightning konektoru?

Bude mít iPhone 8 USB-C namísto Lightning konektoru?
2017-03-01T10:42:06+02:00
• 1. 3. 2017
1

Ohledně letošního iPhonu je spekulací již plný internet. Nedávno jsme vás informovali o přítomnosti bezdrátového nabíjení, dnes tu máme naopak informaci o možném nahrazení konektoru Lightning univerzálním standardem USB-C. S touto informací přišel deník Wall Street Journal a je však otázkou, zda si ji nevykládáme špatně.

Apple již dříve údajně koketoval s USB-C a prý existovaly dokonce prototypy iPhonu 7 s tímto konektorem. Jenže nakonec se inženýři rozhodli ponechat pouze Lightning konektor, který nově poslouží i jako konektor pro sluchátka. Mnoho uživatelů si tak nyní pořídilo sluchátka s tímto konektorem, který tu je s námi od roku 2012. Navíc Apple může a plně kontroluje, kdo jeho konektor používá v rámci certifikace Made for iPhone, o což by jistě s USB-C přišel.

Na druhou stranu USB-C je univerzální standard a je to právě Apple, kdo ho naplno nasadil do svým notebooků. Je také možné, že daná informace možná znamená pouze přítomnost kabelu USB-C s Lightning konektorem v balení iPhonu.

Zpráva dále hovoří o představení tří iPhonů v letošním roce, přičemž dva z nich budou pouze lehce inovované současné modely iPhone 7 a 7 Plus. K tomu pak přijde zcela nový prémiový model (iPhone 8), který nabídne zaoblený OLED displej od Samsungu. Tento nejvyšší model má svou cenovkou atakovat 1000 dolarů, což by znamenalo cenu u nás zhruba 35 tisíc Kč.

Zdroje: theverge.com, techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Ján Valkovič

1. 3. 2017, 14:42

Po vsetkych informaciach, ktore unikli o iPhone 8 este stale neviem, ci pride s Androidom 7.1.1, ale so starsim 7.0 … vyzera to tak, ze iPhone straca svoju tvar a vynimocnost cim dalej, tym viac. Co pride dalej? Pride iPhone s Androdidom (SailsfishOS? Ubuntu?) alebo integruje Androido do iOS ako to urobil Microsoft s Ubuntu vo Windows 10? A este stale je tu aj TCL, ak na jeden telefon natlaci logo Alcatelu alebo Blackberry, tak nahryznute jablko nemoze byt problem
Rumorom sa neda verit na 100%, dufam, ze je to aj tento pripad, snad Apple prekvapi.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat